Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a afirmat că nu se aștepta ca Raluca Prună să demisioneze după ce moțiunea simplă împotriva sa a fost adoptată, având în vedere faptul că guvernul Cioloș este susținut de PNL, dar și comportamentul de până acum al ministrului Justiției.

“Moțiunea simplã împotriva ministrului Justiției, Raluca Prunã, a fost adoptatã astãzi, deși PNL a susținut încã o datã acest ministru incompetent al Guvernului Cioloș. Nu este o surprizã faptul cã PNL îl va nominaliza pe Cioloș ca propunere de premier, tot așa cum nu este o surprizã cã PNL nu are nicio persoanã care sã fie agreatã pentru o asemenea funcție, pentru cã vechii pedeliști nu vor sã susținã niciun membru al fostului PNL.
Nu mai este o surprizã nici tupeul acestor generic numiți tehnocrați, pentru cã se vede cã ei sunt impuși de anumite cercuri de interese politice și economice, fãrã sã aibã nicio legãturã cu criteriul competenței.
Nu ne așteptam ca acest ministru sã demisioneze, deși Parlamentul a votat o moțiune simplã împotriva sa. Nu conteazã nici cã a mințit la CEDO, nici cã zeci de mii de magistrați și de angajați din penitenciare i-au cerut demisia. Doamna Prunã minte cu nerușinare pentru a lovi în anumiți oameni. Tot așa cum a mințit spunând cã existã 60 de magistraþi care au pensii de peste 100.000 de lei pe lunã, pentru a lovi în profesioniștii sistemului, pentru ca ulterior Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Casa Naþionalã de Pensii Publice, sã publice documente oficiale care atestau cã cea mai mare pensie, în cuantum brut, este de 40.963 de lei pe lunã. Sindicaliștii de la penitenciarul Colibași s-au alãturat colegilor din țarã și au cerut și ei demisia ministrului Prunã pentru condițiile în care lucreazã”, a declarat Andrei Gerea.
Deputatul de Argeș susține cã acest caz nu este unul singular în cabinetul Cioloș și cã temele profunde ale societãții sunt ocolite de miniștri în ciuda faptului cã românii iest tot mai des în stradã, iar sindicatele din toate domeniile protesteazã.
“Ministru Prună și miniștrii de la Sănătate și Agricultură au reușit să scoată în stradă zeci de mii de specialiști datorită incompetenței lor.
Nu l-am auzit pe ministrul Sănătății să ia o poziție după ce în decurs de numai o săptămână o asistentă și o infirmieră au murit de extenuare la Spitalul din Sibiu. Nu am auzit măsuri, nu am auzit asumări, nici măcar exprimarea unor regrete față de aceste tragice evenimente. O lipsă totală de empatie și de înțelegere a fenomenelor. Sindicaliștii din sistemul medical argeșean protestează și ei împotriva situației în care se află.
Există o singură soluție: argeșenii și românii să iasă masiv la vot pentru ca, după 11 decembrie, ALDE și PSD să poată forma viitorul guvern. Am mai reparat o dată dezastrul lăsat în urmă de guvernarea PDL, vom mai repara și dezastrul lăsat de guvernul Cioloș- Iohannis-PNL/PDL”, a mai arătat Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE.

Comments

comments