Un dirijor american la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii. Dirijorul Robert Gutter (SUA) şi oboistul Alberto Cesaraccio (Italia) sunt în premieră la Filarmonica Piteşti, alături de orchestra simfonică a instituţiei.

 

În program: Franz Schubert – Uvertura la Rosemunde , Carl Philipp Emanuel Bach – Concertul pentru oboi și orchestră în Si bemol major şi Piotr Ilici Ceaikovski – Suita pentru orchestră nr. 3 în Sol major, op. 55.
Născut în New York, absolvent al Yale School of Music, Robert Gutter are o activitate dirijorală de peste 30 de ani. A dirijat în peste 30 de ţări ale lumii (Ucraina, Lituania, Anglia, Irlanda, Italia, Mexic, România), în oraşe importante precum New York, Washington, Londra, Paris, Viena, Milano, Madrid, Stuttgart ş.a. Este director muzical al filarmonicii, din Greensboro, din Carolina de Nord, şi profesor de muzică la Universitatea Greensboro. Abordează lucrări simfonice, de operă şi corale aparţinând secolelor XVIII-XXI. În România, a mai dirijat la filarmonicile din Târgu-Mureş, Braşov, Craiova, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti.
Oboistul italian Alberto Cesaraccio a concertat cu orchestre simfonice din Siena, Spoleto, Cagliari, Milano şi a întreprins turnee în Germania, Belgia, Spania, Austria, Franţa, Turcia, S.U.A., Japonia, Australia etc. În afara interpretării solistice, a acordat atenţie muzicii de cameră. A câştigat competiţii internaţionale la Stresa şi Martigny. Fost prim-oboist al orchestrei simfonice din Sassari, din 1980 este profesor la conservatorul din acelaşi oraş. A organizat cursuri de master pentru oboi în Italia şi în străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here