Un copil din Pitești vinde usturoi după ce termină orele, ca să-și ia de mâncare. DGASPC s-a autosesizat

0
1491

În după-amiaza zilei de 29 noiembrie a apărut în mediul on-line o postare în care este prezentată situația unui minor, elev în clasa a VI-a, care ”după ce termină orele vinde usturoi, ca să își ia ceva de mâncare”, într-o zonă circulată din nordul municipiului Pitești.

”Urmare a prezentării acestei situații, D.G.A.S.P.C. Argeș s-a autosesizat și a fost demarată procedura de evaluare inițială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările și completările ulterioare privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Astfel, echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenție în situații de Abuz, Neglijare, Trafic , Migrație, Repatrieri și Telefonul Copilului s-a deplasat la locul indicat în postarea la care facem referire.

Minorul a fost identificat, preluat și este în siguranță în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș. Urmează a fi evaluată situația minorului și vor fi identificate cele mai bune soluții în vederea respectării interesului superior al copilului”, transmite DGASPC Argeș.

Cu considerație,
Compartimentul de Comunicare, Registratură și Relații cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here