Pompierii sunt recunoscuți ca salvatori, iar această atribuire continuă și după tura de serviciu. Cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru merite deosebite, câțiva pompieri români au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, oferite în semn de înaltă apreciere din partea domnului Ministru al Afacerilor Interne Ion Marcel Vela.

De asemenea, printre aceștia se numără și doi pompieri argeșeni ale căror misiuni au dus la salvarea de vieți.

Este vorba de domnul plutonier adjutant Căplănuși Nicolae de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, care în decursul acestui an a intervenit în timpul liber la un incendiu auto și pentru salvarea a două vieți, în Bulgaria a readus la viață un bărbat înecat și în localitatea Mătăsaru a acordat primul ajutor calificat unui alt bărbat căzut inconștient în stradă.

Cel de al doilea salvator premiat este domnul plutonier adjutant Grigore Aurel Eduard de la Detașamentul de Pompieri Pitești, care după un apel venit pe numărul unic de urgență 112 a început deplasarea de urgență, pentru a salva o barză rămasă suspendată cu piciorul prins între cablurile de energie electrică din apropierea cuibului ei.

“Suntem mândri de curajul, operativitatea și profesionalismul de care au dat dovadă colegii noștri și le mulțumim că îi avem ca exemple de pompieri salvatori”, transmite ISU Argeș.

Comments

comments