IUBIRE FĂRĂ FRONTIERE Lotsawa este un călugăr budist tibetan, iar Alexandra este văduva patronului de la „Restaurantul chinezesc” din Piteşti şi, de doi ani, dincolo de diferenţele de religie şi rasă, cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Lotsawa Thubten Sherab are 52 de ani şi, în urmă cu aproape doi ani, a venit special la Piteşti ca să o întâlnească pe Alexandra Dong, fostă Grigorescu, văduva chinezului care conducea „Restaurantul chinezesc” din „Gura Trivălii” din Piteşti, mort în 2007.

Cei doi s-au cunoscut prin intermediul reţelei de socializare Hi 5 şi, din prima clipă, călugărul budist nepalez şi-a dat seama că Alexandra este femeia visurilor sale. Locuiesc, din 2010, la Smeura, în comuna Moşoaia, unde au înfiinţat şi un Centru de Budism Tibetan.
Lotsawa Thubten s-a născut în sudul munţilor Himalaya, chiar lângă capitala Nepalului, Kathmandu. E tibetan din etnia Sherpa şi, de la 10 ani, a stat la mănăstire. A fost călugăr budist şi nu-i pare rău că a părăsit Nepalul, deoarece a continuat peste tot pe unde a umblat să predice budismul şi să traducă diverşi „Lama”.

Călugărul a ajutat-o să îşi găsească fetiţa răpită de chinezi

La momentul când călugărul budist a ajuns la Piteşti, în 2010, Alexandra trecea printr-una dintre cele mai mari drame ale vieţii. Fetiţa ei, pe atunci în vârstă de 13 ani, se afla la tratament în China, iar nişte chinezi i-au transmis că are de plătit 30.000 de euro, dacă vrea să-şi mai revadă fiica. Iniţial, i-au spus că ar fi o datorie a soţului răposat care ar fi luat bani pentru a intermedia nişte vize în România, iar mai apoi, după ce femeia a alertat Poliţia şi Ambasada Chinei, recuperatorii au spus că, de fapt, suma ar fi costul tratamentului. La vremea respectivă, s-a speculat şi faptul că fostul soţ al Alexandrei şi-ar fi amanetat personal fetiţa în China, iar moartea l-a împiedicat să o mai poată răscumpăra. În cele din urmă Alexandra şi-a recuperat fetiţa, iar toată acea perioadă nefastă a trecut-o şi cu sprijinul călugărului budist.
Deşi stau împreună de aproape doi ani, cei doi nu vor să îşi legalizeze relaţia întrucât, în opinia lor, ei formează deja un cuplu în faţa lui Budha, iar asta le este de ajuns. Pe lângă activităţile religioase pe care amândoi le îndeplinesc la Centrul Budist din Moşoaia, Lotsawa o ajută foarte mult pe Alexandra şi la restaurant, iar povestea lor de dragoste trece dincolo de graniţele etnice şi religioase ale celor doi.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI