După eşecul de anul trecut, când înscrierea la şcoală a micuţilor în clasa pregătitoare sau întâi a fost o adevărată aventură, Ministerul Educaţiei a decis să schimbe, din nou, metodologia. Clasa pregătitoare va rămâne obligatorie şi va funcţiona în cadrul oficial al şcolii, dar noii guvernanţi au declarat că, în funcţie de condiţiile materiale existente de la caz la caz, este posibil ca aceste grupe să îşi desfăşoare efectiv activitatea şi în cadrul grădiniţelor cele mai apropiate, unde cei mici au deja create condiţiile necesare. Anul acesta, înscrierile la clasa pregătitoare, singura care se va forma, se vor desfăşura într-o singură etapă, în luna martie, nu în patru, ca anul trecut, iar consiliile de administraţie ale şcolilor vor stabili criteriile de primire a copiilor din alte circumscripţii.
Potrivit inspectorului general şcolar Florin Gardin, pentru anul şcolar 2012-2013, părinţii vor avea libertatea de a-şi duce copiii la ce şcoală şi ce învăţător li se pare mai potrivit pentru acesta. Asta fără a mai recurge la artificiile de anul trecut, când unii părinţi au divorţat oficial sau şi-au schimbat domiciliul la rude şi prieteni pentru ca cei mici să poată fi primiţi la o anumită unitate şcolară.
Conducerea ISJ consideră acest lucru unul normal şi promite că va acorda sprijin direct şi personal fiecărui părinte, mergând până la analizarea fiecărui caz special în parte, în dorinţa de a nu mai exista probleme, ca anul trecut. „Va exista în continuare arondarea pe circumscripţie, dar nu îi vom împiedica sub nicio formă pe cei ce aleg altă şcoală să meargă acolo. Este perfect normal ca un părinte să caute un profesor compatibil pentru copilul său, pentru că este de la sine înţeles că fiecare îşi cunoaşte copilul şi ştie de ce fel de învăţător are nevoie!”, spune „generalul” Florin Gardin.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI