La 20 mai 2018, se inaugura noul Cinematograf „București” din Pitești. De atunci și până în prezent, în weekend-uri, au fost prezentate un număr de 108 filme și am organizat 10 sesiuni Q&A cu actori, regizori, producători și scenariști români. Aniversarea primului an de existență a cinematografului va avea loc chiar luni, 20 mai.

De la ora 12.00, se va proiecta filmul „Mircea”, dedicat domnitorului Mircea cel Bătrân, cel care a semnat „certificatul de naștere” al Piteștiului, la 20 mai 1388. Regia îi aparține lui Sergiu Nicolaescu, în rolurile principale fiind: Sergiu Nicolaescu, Șerban Ionescu, Adrian Pintea, Vlad Nemeș, Silviu Stănculescu, Ion Besoiu, George Alexandru, Ioana Pavelescu, Manuela Hărăbor și Colea Răutu. Acțiunea filmului se petrece în 1393. Imperiul Otoman încearcă să cucerească toată lumea cunoscută acelor timpuri. În drumul lor nu a mai rămas decât micul principat al Valahiei, condus de marele domnitor Mircea cel Bătrân. Ani de zile acesta a luptat atât împotriva turcilor, cât și a altor năvălitori, menținând independența țării sale. Ajuns în amurgul vieții, Mircea nu are de lăsat urmașilor decât o singură moștenire: Libertatea! Și pentru asigurarea acesteia, el trebuie să treacă de înfruntarea finală cu turcii…

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 75% pentru elevi și de 50% pentru student și pensionari.

De la ora 18.00, se va proiecta filmul „S-a născut o stea” („A Star is Born”), în regia lui Bradley Cooper. „S-a născut o stea” aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: pe actorul Bradley Cooper, nominalizat la Oscar, şi superstarul Lady Gaga, aflată la primul ei rol principal major. Totodată, producţia reprezintă debutul lui Cooper în postura de regizor. Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai spera să devină cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila lui luptă cu demonii interiori.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 75% pentru elevi și de 50% pentru student și pensionari.

Comments

comments