Ultimul copil aflat în Spitalul „Marie Curie”, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU) va fi externat marți, 12 aprilie.

Este vorba despre o fetiţă din Braşov, despre care prof. dr. Mihaela Bălgrădean spune că se simte foarte bine.

“Se simte foarte bine fetița. Noi o vom supraveghea în continuare pentru că forma de SHU pe care a avut-o a fost o formă extrem de severă, pentru că și la ea, ca și în cazul unuia dintre ceilalți copii, au fost niște manifestări neurologice la începutul bolii, iar insuficiența renală a fost gravă. Evoluția funcției renale va fi urmărită pe parcursul unui an și evoluția stării ei în general”, a declarat marți prof. dr. Mihaela Bălgrădean. Medicul a precizat că cei trei copii care au murit au avut sindrom hemolitic uremic, lucru atestat și de comisia de experți străini.

Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a fost prezent şi el prezent marți la Spitalul “Marie Curie” şi a mulțumit întregului personal al unității medicale pentru modul în care a tratat problema, dar și pentru modul în care își desfășoară activitatea zi de zi.

“Îmi doresc să învățăm din această lecție și, ori de câte ori vor mai apărea situații similare, să fim mult mai bine pregătiți. Cauza o știm absolut precis, cauza este E-coli producătoare de toxină și, așa cum vă spuneam, avem datele, le centralizăm și vi le vom comunica. Și sursa. După ultimele date vă vom comunica raportul final. Nu s-au respectat anumite legi și rapoarte la timp, iar acest lucru ar fi dus la îmbolnăvirea acestor copii”, a spus ministrul Sănătăţii.

Comments

comments