Ultimele locuri disponibile la Maratonul Olteniei, un eveniment marca CEZ Romania

709 sportivi s-au inscris deja la cursele de Trail Run si Mountain Bike ale Maratonului Olteniei 2018, activandu-si genele de maratonisti pentru a sustine una dintre cele trei cauze sociale ale evenimentului.

 

Pana la acest moment, editia VI a celei mai importante competitii de ciclism si alergare din regiunea Olteniei a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de participanti, anuntand inchiderea listelor pentru cursele de trail run (cross de 10,5 km si semimaraton de 21.5 km), in timp ce doar 20 de locuri mai sunt disponibile pentru noutatea evenimentului, cursa de maraton (42 km). Amatorii de MTB Cross-country mai au la dispozitie 25 de locuri pentru traseul scurt de 33 de km si 33 de locuri pentru cel lung, de 51 km.

Barbatii sunt majoritari si anul acesta, ei reprezentand aproape 72% din totalul participantilor, prezenta feminina fiind reprezentata de 200 participante care si-au asigurat deja locurile la START. Potrivit inscrierilor, barbatii prefera cursa lunga de MTB Cross-country, la care avem 300 de participanti de sex masculin, in timp ce 119 femei au ales traseul scurt de trail run.

Proba in premiera la Maratonul Olteniei, maratonul de 42 km este popular in randul domnilor, 33 dintre ei alegand sa isi testeze gena de maratonist pe frumoasele dealuri din jurul orasului Ramnicu Valcea.

Cei care doresc sa isi asigure unul dintre locurile ramase (la probele de MTB Cross-country si proba de maraton – 42 km) se pot inscrie online, pe website-ul competitiei www.maratonulolteniei.ro/inscrieri, achitand taxa de participare aferenta probei alese – 95 de lei pentru traseul scurt de MTB, respectiv 120 de lei pentru cel lung si 130 de lei pentru traseul de 42 km, trail run.

Cauzele sociale sustinute de Maratonul Olteniei – editia 2018

Anul acesta, sportivii care participa la Maratonul Olteniei vor sustine trei cauze sociale importante pentru comunitatea locala: programul „Paine si maine” (sustinut de Fundatia World Vision Romania), programul zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia (derulat de Asociatia Little People) si dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu aparatura moderna AccuVein.

Competitorii vor avea posibilitatea de a alege proiectul pe care doresc sa il sustina, exprimandu-si optiunea la ridicarea kiturilor de participare. Astfel, valoarea donatiei finale va fi impartita direct proportional cu numarul optiunilor exprimate de catre participantii la eveniment.

Maratonul Olteniei este atat un proiect de suflet si de traditie pentru CEZ Romania, cat si cel mai amplu proiect de responsabilitate sociala al Grupului, fapt dovedit si de rezultatele primului raport socio-economic de impact din domeniul energiei, lansat de Grupul CEZ in Romania. Printre rezultatele marcante ale Maratonului Olteniei de-a lungul anilor se numara peste 13.800 de beneficiari ai donatiilor realizate de Grupul CEZ in Romania, o comunitate de sportivi amatori atat din tara, cat si din strainatate, care creste cu fiecare editie (763 de competitori in 2016) si tot mai multi voluntari decisi sa se alature proiectului si sa se implice in cauzele sociale sustinute de eveniment.

Editia din 2018 a Maratonului Olteniei – un eveniment marca CEZ Romania – este organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, si este sustinuta de partenerii Adrem, RC Europe (parteneri platinum); Ciga Energy, Tuca Zbarcea & Asociatii (parteneri gold); Ernst & Young, Fine Consulting, Hervis Sports & Fashion, Inform Lykos, Ness, Comranado, Gold Nutrition (parteneri silver); Telekom Sport, Realitatea, Kiss FM, Adevarul, Gazeta Sporturilor, Running Mag, Adrenallina.ro, Biciclistul.ro (parteneri media); Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 8 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here