Din bucătăriile lumii. Reţetă germană: Platou de cârnați

Ingrediente: 2 cârnați Bratwurst; 1 cârnat Käsekrainer, 2 cârnați semiafumați, puțin ulei Arpis

Bratwurst-ii sunt o specialitate tradițională germană de cârnați, fiind preparați dintr-un amestec de carne de porc, vită și condimente. Au o istorie îndelungată, primul document care atestă existența cârnaților Bratwurst în Germania datează din 1313 și poate fi găsit în Nuremberg. În prezent cârnații Bratwurst pot fi cumpărați din magazine deoarece sunt preparați de producătorii de mezeluri români (Campofrio și Angst) sau pot fi preparați acasă (o rețetă de cârnați Bratwurst se găsește în documentul alăturat).

Käsekrainer-ii reprezintă o specialitate austriacă de cârnați ce conțin cubulețe de cașcaval sau brânză, în proporție de aproximativ 10 – 20 %. Deși există menționări ale produsului (sau ale unor varietăți ale sale) din secolul 19, în Imperiul Austro-Ungar, cârnații Kasekrainer a fost produși pentru prima dată cu această denumire și la scară largă în Austria, în 1980, apoi s-au răspândit și în Germania. În Slovenia există o varietate cu 20% bacon, numită Kranjska klobasa pe care slovenii doresc să o înregistreze.

Mod de preparare

Cele 3 tipuri de cârnați se stropesc cu puțin ulei Arpis și se pun pe grătar. Se prăjesc timp de 15 minute, pe ambele părți. Se întorc cu grijă pentru a nu se crăpa.

Se pot servi cu muștar, cartofi prăjiți sau varză murată și bere.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezintă bucătăria germană este Berăria Bierhaus67.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here