UE introduce norme noi. Se schimbă modul de recuperare a taxelor rutiere neplătite

Recuperarea taxelor rutiere neplătite va deveni mai ușor de realizat datorită noilor norme privind taxarea rutieră electronică.

Taxele rutiere neplătite ar putea ține curând de domeniul trecutului, odată cu instituirea de către UE a unui nou sistem de schimb de informații care le va permite autorităților naționale ale statelor membre să aibă acces reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor, pentru a-i identifica pe proprietarii de vehicule pentru care nu au fost plătite taxele rutiere.

Noul sistem face parte din normele actualizate privind taxarea rutieră electronică, adoptate în mod formal de Consiliu, ca urmare a acordului provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018.

De asemenea, noile norme sporesc interoperabilitatea sistemelor de taxare electronică, acestea devenind astfel mai eficiente din punctul de vedere al costurilor și mai ușor de utilizat. Normele vor îndepărta obstacolele administrative, cum ar fi procedurile greoaie de aprobare și specificațiile tehnice locale nestandardizate. În consecință, furnizorii de servicii de taxare rutieră electronică vor avea un acces mai ușor la piața colectării de taxe rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.