Controale la proiectele finanţate prin PNDL. Obiectivele de investiţii vor fi verificate la sânge

Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor articole ce vizează modul de implementare a unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a dispus astăzi constituirea unui grup operativ pentru verificarea aspectelor semnalate.

Echipele mixte, formate din membri ai Corpului de Control și ISC vor verifica modul de promovare a investiţiilor, respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice aferente acestor investiţii, pregătirea şi implementarea investiţiilor, precum şi stadiile fizice şi valorice ale lucrărilor executate.

Controlul se va desfăşura în perioada 5-20 martie 2019, iar obiectivele de investiţii vor fi verificate de la momentul promovării acestora şi până în prezent.

„Echipa din minister, oameni cu experiență în administrația publică locală, ştie ce înseamnă implementarea de proiecte și tocmai de aceea nu permit să planeze nicio suspiciune asupra celui mai important program derulat de minister, PNDL. Nu este important doar prin prisma sumelor mari alocate, ci prin tot ceea ce s-a reușit să se facă la nivelul comunităților locale. Și vorbim aici despre proiecte care au răspuns concret nevoilor de bază din comunități. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara și pentru români. Am promis că activitatea mea va fi ghidată de principiul transparenței și nu abdic de la el”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here