Luni, organizaţia PDL Argeş a fost vizitată de principalii competitori la şefia partidului, Elena Udrea şi Vasile Blaga. Prima a sosit Udrea, care în Aula Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, şi-a susţinut moţiunea „Noul PDL…O nouă Românie”.

Mircea Andrei, preşedinte al PDL Argeş, a fost gazda ambelor evenimente şi nu a dat niciun fel de semnal cu privire la opţiunea sa către unul sau altul dintre candidaţi. I-a „gâdilat” puţin pe fiecare dintre ei şi apoi i-a lăsat, atât pe Udrea, cât şi pe Blaga, să-şi facă numărul. „Avem o competiţie între trei lideri. Faţă de unul dintre ei avem o mare reţinere ca organizaţie, dar faţă de ceilalţi doi, nicio reţinere şi suntem încântaţi că avem  competiţie la acest nivel”, a spus Mircea Andrei, cel care a strecurat câte o glumă pe timpul ambelor evenimente. „Nu cred că m-aţi văzut vreodată, în cei trei ani de când sunt în Argeş, că am susţinut vădit pe vreunul dintre candidaţii la şefia PDL. Nu am fost şi nu sunt unul dintre preferaţii domnului Blaga, dar, ascultându-l astăzi, am avut un sentiment de siguranţă. Avem nevoie de maturitate, de forţă şi de un pic de bici care să pună organizaţiile la muncă”, a mai spus Mircea Andrei, în timpul desfăşurării evenimentului pentru moţiunea lui Blaga.

Florin Frătică: „Elena Udrea este cel mai bun ministru pe care l-a avut PDL!”

Printre cei care s-au exprimat în mod deschis, de la tribună, a fost secretarul general al PDL Argeş, primarul din Bradu, Florin Frătică. „Aşa cum toată lumea mă cunoaşte, nu mă număr printre cei care aduc laude cuiva fără ca acesta să le merite. Tocmai de aceea ţin să-i mulţumesc public doamnei Elena Udrea, cea care ne-a sprijinit în toate proiectele pe care le-am avut, atât eu cât şi ceilalţi primari. În al doilea rând, aş vrea să-i transmit mulţumiri în numele locuitorilor din Bradu, pentru că datorită domniei – sale avem acum în comună o sală de sport modernă, unde se antrenează peste 500 de copii. Şi nu cred că greşesc cu nimic dacă afirm că doamna Udrea a fost, într-adevăr, cel mai bun ministru al guvernării PDL. În final, în calitate de secretar general al PDL Argeş, vreau să vă asigur pe toţi că cei 101 delegaţi ai judeţului care vor participa la alegerile din 23 martie vor vota fără presiuni, liber şi ceea ce vor crede ei că este mai bine pentru PDL”, a concluzionat liderul de la Argeş, Florin Frătică.

„Cei care vor un PDL aservit PNL-ului să-şi pună pofta în cui!”

Preşedinta OFPDL Argeş, notăriţa Ana Stan, a provocat-o puţin pe Elena Udrea cu două întrebări legate de imaginea de politician „cu cele mai multe poşete şi pantofi cu toc” şi cea de politician care are legături, pe linie scurtă, cu Traian Băsescu. De asemenea, Ana Stan a lansat şi o provocare legată de o posibilă alianţă viitoare cu PNL-ul. Iată ce a răspuns Elena Udrea: „Este evident că niciun partid politic nu va reuşi să câştige alegerile din România atât de categoric încât să guverneze singur. În mod cert trebuie să ne pregătim pentru o alianţă. Alianţa nu poate fi decât cu un partid care are o viziune  ca a noastră, care este afiliat aceleiaşi politici europene. Vreau să fim atât de puternici încât să devenim parteneri egali cu oricine. Cei care vor un PDL aservit PNL-ului să-şi pună pofta în cui!”, a menţionat Elena Udrea.

Blaga vrea un PDL unit şi puternic

Vasile Blaga i-a adus cu el, pentru a-l susţine la Piteşti, pe Gheorghe Flutur şi pe Andreea Paul Vass. A vorbit despre un PDL organizat, unit, care să coalizeze întreaga Dreaptă din politica românească şi să fie un partid matur. „Avem nevoie de un PDL al soluţiilor, un PDL care să aibă organizaţii puternice în toate judeţele. Locul preşedintelui unui astfel de partid este în Modrogan, pentru a urmări ce face Guvernul. Avem nevoie de disciplină şi, cui nu-i place, poate să plece. Un partid de opoziţie adevărat nu doar critică Puterea, ci oferă şi soluţii pentru că lumea s-a săturat de gâlceavă”, a spus Vasile Blaga.
De asemenea, a luat cuvântul şi primarul din Corbi, Virgil Baciu, care a ţinut să-i felicite pe toţi cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al PDL. „Toţi cei trei concurenţi sunt de primă divizie, însă noi, organizaţia din comuna Corbi, o vom susţine pe Elena Udrea!”, a spus acesta.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI