Turiştii cazaţi în hotelurile şi pensiunile din România vor fi urmăriţi de STS

Potrivit unui proiect al Ministerului Economiei, datele fiecărui turist vor ajunge la Ministerul Afacerilor Interne.

Mai precis, turiştii cazaţi în hoteluri şi pensiuni vor fi urmăriţi pas cu pas. Orele de sosire şi plecare ale turiştilor la pensiuni şi hoteluri, precum şi datele de identificare ale acestora vor fi transmise direct la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi la Ministerul de Interne.

Turiştii care se cazează în pensiunile, motelurile şi hotelurile din România vor fi obligaţi să completeze o fişă de anunţare a sosirii şi plecării, care conţine atât actul de identitate, cât şi data şi locul naşterii, precum şi adresa de domiciliu.

Datele respective vor fi introduse de unitatea de cazare în Sistemul Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor, care va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi utilizat de Ministerul de Interne. Conform proiectului, operatorii economici care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate au obligaţia de a raporta numărul de turişti prin intermediul acestui sistem.

Datele colectate sunt necesare pentru realizarea de situaţii statistice, precum şi pentru identificarea rapidă de către personalul desemnat cu atribuţii specifice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a persoanelor date în urmărire, dispărute etc. care sunt cazate în oricare dintre structurile de primire turistice cu funcţiuni de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.