Turistă nesimţită pe Transfăgărăşan. Și-a bătut joc de salvamontiștii argeşeni!

Salvamontiştii argeşeni din patrula de la Cota 2000 au avut parte, duminică seară, de o intervenţie mai puţin obişnuită. Nu neapărat prin dificultate, ci prin felul în care au fost trataţi de cea care i-a chemat să o ajute.

Acţiunea a debutat al momentul în care o turistă a sunat la 112 și anunţat că, din cauza unei entorse, nu mai poate să coboare de pe munte, sub refugiul Fereastra Zmeilor, în apropiere de Transfăgărășan. Când au ajuns la fața locului salvamontiștii au descoperit altceva.

„Salvamontistii argeseni au ajuns la turista care pretindea ca are entorsa de glezna. De fapt, facuse un traseu MULT peste puterile sale, Moldoveanu dus-intors din Capra si avea…€ doua basici cauzate de incaltamintea neadecvata. Nu tu lanterna, nu tu hanorac. Nici ea si nici colegii de traseu. A cerut o haina de la colegii nostri, spunand textual: „Dati-mi o haina sa pun pe mine, ca ma mananca goanga (sic!). Acum, trebuie sa ma carati, ca eu nu mai merg pe jos!”€. A fost carata cu targa pana la masina care era la 45 de minute de locul de unde telefonase la 112!!! Noi? Ne-am facut treaba! Dar ne intrebam daca nu cumva am ajuns sa fim luati peste picior…€” se arată într-o postare din pagina de Facebook a Salvamont România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here