Ţuica de Argeş, Magiunul de Topoloveni şi portul popular de Muscel, vedetele celui mai mare Târg pentru agricultură şi alimentaţie din Europa, Agra 2015

În perioada 22 – 27 august se desfăşoară, în Slovenia, a 53-a ediţie a Târgului pentru agricultură şi alimentaţie destinat sectorului agricol şi industriei alimentare, atât din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi non UE, AGRA 2015.

 

Târgul ”AGRA 2015” se află sub semnul ”Anului dezvoltării, solului și luminii” și promovează relații de colaborare durabilă la nivel european prin implicarea tuturor actorilor din domeniu.

În cadrul Târgului își expun produsele și serviciile 1785 companii din 30 de țări, printre care Slovenia, Slovacia, Croația, Austria, Italia, Estonia, si Ungaria, iar nouă state au standuri naționale – Slovenia, Italia, Austria, Polonia, Serbia, Ungaria, Bosnia-Herțegovina, Cehia şi România.

Din cele 1785 de companii prezente în cadrul Târgului, produsele tradiţionale româneşti se află la loc de cinste, promovând calitatea, dar şi varietatea. Atsfel, România a fost reprezentată la cel mai mare târg pentru agricultură şi alimentaţie destinat sectorului agricol şi industriei alimentare cu produse tradiţionale din zona Argeşului: faimoasa Ţuică de Argeş, Magiunul de Topoloveni, dar portul popular din zona Muscelului.

AGRA 2015 reunește instituții guvernamentale și educaționale, furnizori de echipamente și mașini agricole, procesatori, grupurile țintă fiind consumatorii și potențialii parteneri de afaceri pe o suprafață de 70000 metri pătrați. Programul expoziției include seminarii, demonstrații live și întâlniri ”business to business”, cu participarea asociațiilor din domeniu dar și a experților – ceea ce creează premisele pentru dezvoltarea durabilă a sectorului agroalimentar la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here