Joaca cu pixul pe hartă privind construcţia unui pasaj care va lega cartierul piteştean Tudor Vladimirescu de restul oraşului pare să fi luat sfârşit. Vestea a fost dată chiar de primarul Cornel Ionică, într-o emisiune la Antena 1 Piteşti. Şi mai îmbucurător este faptul că această mega-investiţie nu va scoate niciun leu din bugetul oraşului, proiectul fiind finanţat din fonduri exclusiv private, adică de firma care va construi şi un mall în Tudor Vladimirescu.

“Entitatea privată care va investi în Tudor Vladimirescu are un volum uriaş de investiţii la nivel naţional şi internaţional. Acest consorţiu din Africa de Sud a investit în Bucureşti, la Cluj şi, dacă nu greşesc, la Târgu-Jiu, iar acum vor să realizeze un proiect de circa 80 de milioane de euro pe o zonă care acum este abolut improprie, impropie, zona de locuit din cartierul Tudor Vladimirescu”, a declarat primarul Cornel Ionică.

Edilul piteştean a recunoscut că locuitorii şi zona merită mai mult, dar lipsa banilor pune în imposibilitate autorităţile locale

Cornel Ionică: “Tudor Vladimirescu este un cartier care merită mult mai mult, un cartier care a apărut în anii ’80, până atunci fiind doar câteva străzi cu case… Această zonă se dezvoltă pe o fostă zonă industrială, dezafectată, care nu îşi mai are locul printre blocuri, este vorba de fosta Textila de la gară, pe locaţia aceasta se dezvoltă proiectul, cât şi pe o parte din IPMPB. Se realizează acolo un mall, ca peste tot în lume, şi noi suntem cei care spunem dacă poate fi construi acolo sau nu. Eu, personal, girez acest proiect cu maximă forţă şi putere. Dar nu trebuie să vorbim doar de construcţia unui mall, ci şi de contrucţia de locuinţe şi de peste 400 de locuri de parcare. Una peste alta, asta înseamnă şi crearea unui număr mare de noi locuri de muncă. Ca să înţeleagă toată lumea, mall-ul acesta va avea şi zone de producţie. Mai mult decât atât, investitorul propune şi realizarea unui pasaj pe care noi nu suntem în stare să-l facem. Practic, pasajul din zona Lânăriei ar consta în jur de 25 de milioane de euro. Noi nu avem aceşti bani, deşi am făcut toate diligenţele din 1998 – ’99 până în prezent. Noi nu am reuşit să rezolvăm nici măcar problema barierei!!!

Primarul declară că nişte ONG-uri vor să bage beţe-n roate mega-proiectului şi să sperie locuitorii din Tudor Vladimirescu

Toate bune şi frumoase, numai că anumite persoane, în speţă reprezentanţii unor ONG-uri, nu văd cu ochi buni cea mai mare investiţie privată, din ultimii 28 de ani, în cartierul de pe malul Argeşului, peste 80 de milioane de euro.

“Investitorul vine cu toţi aceşti bani, însă s-au băgat în seamă nişte ONG-uri de la Bucureşti, care habar nu au cu ce se mănâncă Piteştiul şi zona aceea, şi pun într-o oarecare încurcătură un investitor de asemenea calibru. Ba mai sperie şi oamenii de acolo cum că vor avea probleme… Am fost în luna mai la Chicago şi vă spun că la nivelul etajelor 2 şi 3 trecea trenul, care bubuia, nu alta. Păi la noi numai dacă te gândeşti la o chestiune de genul ăsta şi te-au linşat toţi negativiştii. Dar, în condiţiile legii, noi vom acorda sprijin total acestui proiect. Ce înseamnă acest pasaj pe care dânşii îl realizează pe banii lor pentru că noi, trebuie să recunoaştem, nu suntem în stare? Nivelul costurilor va fi undeva la 9 – 9,5 milioane de euro şi imediat îl vor preda autorităţilor locale. Este extraordinar! Ce să vrei mai mult de atât. Dar, repet, vor fi realizate şi imobile noi acolo, care evident nu vor pleca din Piteşti. Dar pe măsură ce proiectul avansează noi toate datele le vom face publice pentru că este în interesul oamenilor. Imaginaţi-vă că dacă se realizează o astfel de investiţie pe zona aceea, Tudor Vladimirescu va fi al doilea centru al Piteştiului…”, a mai spus primarul despre unul dintre cele mai ambiţioase proiecte private derulate la nivelul oraşului.

Comments

comments