Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna ianuarie 2017, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

BRANIŞTE FLORENTIN-MIRCEA, la data faptei director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

PENDIUC TUDOR, la data faptei primar al municipiului Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești.
Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești.

În cauză Administrația Domeniului Public Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 lei, sumă ce a fost achitată integral de inculpatul Branişte Florentin-Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Amintim că, la data de 20 martie 2015, inculpatul Pendiuc Tudor a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave (comunicat nr. 546/VIII/3 din 20 martie 2015).

Comments

comments