Tuberculoza nu doare, dar poate fi mortală atunci când nu este tratată corect și la timp!

În fiecare an, pe 24 martie, se celebrează, în întreaga lume, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra faptului că tuberculoza rămâne o problemă epidemiologică mondială, producând, anual, moartea a milioane de oameni.
În acest context, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP) organizează o activitate de prevenție. Astfel, în perioada 15.03.2023 – 24.03.2023, asistenții medicali se vor deplasa în ambulatorii de specialitate, școli, grădințe și nu numai, unde vor împărți pliante și vor oferi informații cu privire la această afecțiune.
Persoanele care prezintă următoarele simptome: tuse persistentă (care nu cedează la tratament după mai mult de 3 săptămâni), scădere în greutate, inapetență (lipsa poftei de mâncare), transpirații nocturne, oboseală la eforturi mici și subfebrilitate prelungită
se pot prezenta, zilnic, direct la Dispensarul PNF Pitești, situat în curtea Spitalului Bălcescu, str. I.C. Brătianu nr. 62.
În perioada 20.03.2023 – 23.03.2023, persoanele care prezintă simptomele menționate anterior se pot prezenta în intervalele orare 9 – 13 și 14 – 18, iar pe 24.03.2023 între orele 9 și 13, pentru evaluare și consult de specialitate (pneumoftiziologic).
Foarte important este faptul că prezentarea se face FĂRĂ BILET DE TRIMITERE.
Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție sunt desfășurate permanent de medicii și asistenții medicali din cadrul Dispensarului PNF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.