Consiliul Județean Argeș, Crucea Roșie – Filiala Argeș și I.S.U. Argeș, în colaborare cu Parohia Sfântul Gheorghe Pitești, vor instala în perioada 7 – 9 iulie, între orele 12.00 – 17.00 un punct de prim ajutor caniculă.

 

Punctul de prim ajutor va fi amplasat în fața Bisericii Sfântul Gheorghe din Piața Vasile Milea și va fi deservit de voluntari de la Crucea Roșie Argeș, care vor pune la dispoziția cetățenilor surse de apă potabilă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări tip cod galben de caniculă pentru zilele de marți și miercuri. Potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a judeţului. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul maxim în majoritatea regiunilor, exceptând zona montană.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, ieşirile la orele de vârf şi să apeleze, în caz de nevoie, la personalul medical din adăposturile anticaniculă pentru orice problemă cauzată de temperaturile ridicate.

Sfaturi de urmat pe timp de caniculă:

– Petreceți cât mai puțin timp afară în timpul orelor de vârf (11:00 – 17:00);
– Mâncați echilibrat, produse cu valoare calorică mică și continut scăzut de grăsimi. Mâncarea rece este mai recomandată, respectiv consumul fructelor și legumelor;
– Evitați sarea pe cât posibil;
– Beti multă apă, în mod regulat chiar dacă nu vă este sete – minim 2 litri pe zi la temperatura camerei;
– Alcoolul deshidratează, astfel încât limitați consumul;
– Îmbrăcați-vă în haine mai largi, deschise la culoare și protejați-vă cu o pălărie;
– Folosiți ochelari de soare;
– Flosiți o cremă cu protecție solară SPF 15 sau mai mare.

Comments

comments