Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, telangiectazii, varicozități sau varice sunt vase cu sânge neoxigenat evidente, neplăcute la vedere, dilatate și de obicei nu sunt însoțite de alte simptome.

Ele pot arăta ca linii șerpuite de culoare albastră, violet, de diverse diametere, de la 1 mm. pana la 1 cm. și apar în general la nivelul membrelor inferioare.

Motivul apariției lor este în general legat de un efort sau dificultate a venelor principale de a împinge fluxul de sânge spre inimă. Cel mai important factor care contribuie la aceasta povară este poziția verticală în care ne aflăm cea mai lunga perioada a vietii.

Fluxul de sânge trebuie în acest caz să lupte cu gravitația. De multe ori, pereții venelor sunt mai slabi sau valvele care ajută la circulația în plan vertical sunt compromise. Factorii ce contribuie la acest lucru sunt în principal statul în picioare pentru perioade prelungite și particularitățile moștenite ale sistemului venos.

Modalitățile de îmbunătățire a aspectului estetic al acestor vase de sange includ: camuflajul, scleroterapia, tratamentele laser sau cu lumina intens pulsată.

Ce inseamna scleroterapia?

Scleroterapia constă in injectarea unui agent sclerozant care duce la distrugerea peretelui vascular. Astfel, se oprește fluxul sanguin în această venă, astfel că aceasta se va cicatriza și estompa în câteva saptamani. În timp, venele vor fi reabsorbite de organism și vor dispărea.

Este cel mai eficient tratament pentru venele inestetice – vase sparte, varicozități, varice, venișoare, telangiectazii, fiind o procedură cu rezultate superioare tratamentelor laser, care sunt și mult mai costisitoare, în cele mai multe cazuri.

10 lucruri pe care trebuie să le știi inainte de a utiliza scleroterapie:

l    Prin scleroterapie pot fi tratate cu rezultate excelente și sigure venele de diametru mic până la mediu (1mm. – 5mm.).
l    Pentru varicele mai mari se recomandă apelul la un alt tratament.
l    Aceste proceduri un necesită anestezie și pot fi efectuate în cabinetul medicului specialist.
l    Pentru rezultate ideale este nevoie de injecții în mai multe puncte și, eventual, în mai multe ședințe.
l    În consultația de dinaintea tratamentului, medicul va stabili dacă există suspiciuni de boli ale venelor profunde sau obstrucții, probleme mai avansate ale valvelor ce pot duce la o întoarcere a sangelui venos în vasele din piele.
l    Este posibil să vi se recomande o ecografie a venelor (Duplex Doppler) înainte de tratament.
l    După tratament este nevoie să purtați ciorapi elastici (bandaje de compresie) pentru o perioadă de 1-2 saptamani, în funcție de sfatul medicului.
l    Bandajele de compresie previn revenirea fluxului sangvin în vena tratată și îi asigură timp să se vindece, mărind eficiența intervenției.
l    În Clinica Hebra Dermatologie folosim substanțe cu un profil de siguranță excelent, utilizate de centre de flebologie din Germania, Austria, Olanda. Pregatirea medicilor în scleroterapie a fost realizată în mediu formal, academic, sub supravegherea experților in domeniu.
l    În peste 90% din cazuri, rezultatele tratamentului medical sunt bune și excelente, deoarece vasele sparte, venișoarele, venectaziile, varicele dispar în scurt timp.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.
În 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete, urmat de o expoziție.

Comments

comments