In momentul in care femeile hotarasc sa opteze pentru remodelarea sanilor cu implant mamar, apar temerile si nelinistile in legatura cu ceea ce presupune de fapt operatia de marire a sanilor si efectele adverse.

Ezitarile si informarea superficiala, de obicei de la cunostiinte care au apelat la aceasta interventie, conduc, de cele mai multe ori, la nenumarate nelinisti si intrebari.

Afla de la chirurgul estetician Vangelis Vasalos ce presupune, pas cu pas, operatia de marire a sanilor!

In ce consta procedura de marire a sanilor?

Multora dintre femeile care calca pragul chirurgilor esteticieni nu le este clar cum se desfasoara procedura de augmentare mamara. Informatiile necesare si corecte se afla numai in urma consultatiei.

Imediat dupa ce anestezia si-a facut efectul, chirurgul estetician va performa incizii pentru a crea un spatiu in tesutul mamar pentru fiecare implant mamar. Implantele mamare vor fi apoi pozitionate pentru un aspect simetric. Dupa compararea sanilor, pentru a se asigura ca pozitionarea acestora este cea optima, chirurgul estetician va inchide inciziile.

Ce fel de anestezie se va folosi?

Tipul de anestezie care urmeaza a fi folosita in cazul procedurii chirurgicale de marire a sanilor este stabilita de catre chirurgul estetician dupa consultarea starii generale de sanatate a pacientei, acesta fiind cel care stabileste ce tip de anestezie este potrivit pentru fiecare caz in parte.
In majoritatea cazurilor se foloseste anestezia generala. Exista cateva situatii, in care, de exemplu, starea de sanatate a pacientei nu permite folosirea anesteziei generale, iar in aceste cazuri, care intr-adevar nu sunt multe, se poate folosi anestezia locala.

Cum o sa ma simt cand trece efectul anesteziei?

In primele ore dupa trezire, unele paciente pot manifesta efecte secundare precum raguseala, dureri de cap, ameteala, greata, dureri musculare, oboseala. Aceste efecte se diminueaza pe masura ce anestezicele sunt eliminate din corp.Dupa operatie se recomanda purtarea unei bustiere, pentru a realiza o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii si pentru a mentine simetria si compactarea acestora.

Ce trebuie sa le stiti despre perioada de recuperare?

In primele cateva zile este posibil ca pacientele sa resimta o stare de oboseala si durere, deci odihna in aceasta perioada este foarte importanta. Senzatia de tensiune, de apasare la nivelul sanului este normala, deoarece pielea se acomodeaza cu noua forma si marime a sanului. De asemenea, este posibil ca pacientele sa experimenteze o diminuare a senzatiilor la nivelul bustului.

In urmatoarele cateva saptamani de la operatie, este recomandat sa fie evitate activitatile fizice solicitante. Sanii pot ramane sensibili la contact timp de o luna sau chiar mai mult.

Expunerea la soare este contraindicata in tot acest timp din cauza reactiilor adverse pe care le-ar putea determina.

Chirurgul estetician este cel care va poate recomanda un anumit tip de masaj sau alte exercitii de recuperare mai rapida pentru diminuarea senzatiilor de disconfort.

Despre campanie

Campania ”Frumusetea la 40 de ani” este derulata timp de 12 luni, in perioada martie 2015 – februarie 2016. in cadrul campaniei, 12 doamne din presa, cu varsta intre 35 si 47 ani, sunt invitate sa vorbeasca despre ceea ce inseamna frumusetea in jurul varstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o ingrijire si o alimentatie sanatoasa. Lunar, fotografiile doamnelor participante in campanie sunt transformate in tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

Comments

comments