Trăim în România! O firmă privată vinde subsolul Casei de Cultură “Tudor Muşatescu” din Câmpulung!

Încurcate sunt căile… economiei de piaţă. După mai multe inginerii financiare, certificate prin acte legale, chiar guvernamentale, derulate de-a lungul a peste 25 de ani de capitalism, în anul 2017 o firmă privată vrea să vândă… subsolul Casei de Cultură “Tudor Muşatescu” din Câmpulung!

Cum e posibil aşa ceva? Istoria este lungă! Înainte de 1989, la subsolul Casei de Cultură, aripa de Nord, funcţiona o tipografie. După Revoluţie, firma care o administra s-a privatizat prin metoda MEBO. Apoi, printr-o hotărâre de Guvern care stipula că cei ce derulează anumite activităţi pot cumpăra spaţiile, acesta a ajuns în proprietatea respectivei firme, în speţă Tiparg, societatea coordonată de omul de afaceri Marcel Proca, o perioadă chiar prefect de Argeş.

În timp, tipografia a fost închisă, spaţiul nu a mai fost folosit şi a ajuns o ruină. Proprietarii l-au scos de la mai multe ori la vânzare, fără succes însă. În primul rând, pentru că cei ce l-ar cumpăra ar trebui să ţină cont că este vorba despre o mică suprafaţă, circa 450 de metri potrivit vânzătorilor, care este, de fapt, parte integrantă dintr-o clădire de patrimoniu! În alt doilea rând, se pare, din cauza preţului exorbitant cerut: 400.000 de euro!

Primăria Câmpulung, proprietara restului clădirii, a încercat de mai multe ori să discute cu vânzătorii pentru a recupera şi spaţiul în discuţie, însă preţul prohibitiv a stopat, de fiecare dată, negocierile în fază incipientă.

În prezent, anunţul de vânzare este public, iar de intermediere se ocupă o firmă din Câmpulung specializată în imobiliare.

Sursa: ziaruldinmuscel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.