Tragic! Cinci români au murit în explozia produsă la o uzină chimică din Cehia

Cinci români au murit într-o explozie care a avut loc joi, într-o uzină din Cehia. Din primele informaţii, aceştia lucrau într-un depozit unde o cisternă cu combustibil ar fi sărit în aer.

Iată și ce transmite Ministerul Afacerilor Externe: ”În continuarea informațiilor cu privire la explozia produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetățeni români. Astfel, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment. Ancheta declanșată de autoritățile cehe este în curs de desfășurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat și unitățile
medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor celorlalți doi cetățeni români decedați. MAE își exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieți omenești și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here