În ziua de 21.04.2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

– 08.20, un echipaj cu barca pneumatică şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de la  Secţia de Pompieri Costeşti au intervenit în comuna Miroşi, sat Surduleşti, pentru căutarea unui băiat de 13 ani, posibil înecat în râul Teleorman. După aproximativ trei ore de căutări cu echipe mixte de pompieri, jandarmi, poliţişti şi localnici, băiatul a fost găsit în apă, decedat, la aproximativ 500 de metri de locul unde se presupunea că a căzut în râu.

INCENDII
– 20.11, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada  Fundătura Mitrea Cocor,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă dezafectată.
Au ars: un pat, un scaun şi materiale textile;
Sursa probabilă: flacără;
Împrejurarea: foc deschis în spaţii închise (de la oameni ai străzii);

– 23.47, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD  de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni  au intervenit în  comuna Coşeşti, sat Leiceşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa, proprietatea lui F.I. La stingerea incendiului a participat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Domneşti cu o autospecială.
A ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp;
Sursa probabilă: efect termic;
Împrejurarea: cablu electric defect sau neizolat corespunzător;

INTERVENȚII S.M.U.R.D.:
Detaşamentul de Pompieri Piteşti:
– 08.31 – municipiul Piteşti, pacient de 62 de ani, cu retenţie urinară;
– 11.33 – comuna Albota, pacient de 44 de ani, care prezenta agitaţie psihomotorie;
– 12.27 – municipiul Piteşti, pacientă de 67 de ani, cu vărsături şi dureri la gât;
– 14.38 – municipiul Piteşti, pacientă de 61 de ani, cu hipertensiune arterială, cefalee, ameţeli şi vărsături;
– 15.21 – comuna Albota, pacientă de 21 de ani, cu dureri toracice şi de coloană cervicală, în urma unui accident rutier – a fost predată unui echipaj mobil al Ambulanţei;
– 16.15 – comuna Cocu, pacient de 22 de ani, în stare de ebrietate;
– 18.32 – comuna Bascov, pacient de 46 de ani, în stare de ebrietate;
– 19.27 – comuna Cocu, pacient de 45 de ani, cu criză de epilepsie şi escoriaţii la nivelul feţei;
– 21.05 – municipiul Piteşti, pacientă de 23 de ani, cu cefalee, în urma unei agresiuni;
– 22.24 – comuna Băbana, pacient de 47 de ani, în stare de ebrietate – refuză evaluarea medicală şi transportul la spital;

Detaşamentul de Pompieri Bradu:
– 09.56 – comuna Bradu, pacient de 7 luni, care prezenta stare de rău;
– 16.01 – comuna Bradu, pacient de 38 de ani, în stare de ebrietate;
– 17.18 – comuna Bradu, pacient de 43 de ani, cu cefalee şi ameţeli;
– 20.41 – comuna Mozăceni, pacientă de 18 ani, cu escoriaţii la nivelul feţei şi membrelor superioare, în urma unei căzături de pe bicicletă;
– 23.08 – comuna Bradu, pacientă de 45 de ani, cu stare de rău şi ameţeli – refuză transportul la spital;
– 23.37 – municipiul Piteşti, pacient de 35 de ani, în stare de ebrietate, cu vărsături şi ameţeli;
– 23.39 – municipiul Piteşti, pacient de 25 de ani, cu traumatism cranio-cerebral deschis, în urma unei agresiuni;

Detaşamentul de Pompieri Câmpulung:
– 11.18 – comuna Poienari de Muscel, pacientă de 57 de ani, cu traumatism la membrul inferior drept;
– 15.16 – municipiul Câmpulung, pacientă de 46 de ani, cu schizofrenie,
– 16.22 – municipiul Câmpulung, pacientă de 45 de ani, cu dureri abdominale;

Detaşamentul de Pompieri Mioveni:
– 10.10 – comuna Coşeşti, pacient de 57 de ani, cu suspiciune de fractură la membrul inferior drept;

Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş:
– 09.19 – comuna Albeşti de Argeş, pacientă de 66 de ani, care prezenta hipertensiune arterială;
– 13.26 – comuna Valea Danului, pacientă de 67 de ani, care prezenta stări depresive;
– 22.21 – comuna Tigveni, pacient de 28 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral şi escoriaţii, în urma unei agresiuni;
– 23.22 – municipiul Curtea de Argeş, pacientă de 30 de ani, în stare de ebrietate;

Secţia de Pompieri Costeşti:
– 15.42 – comuna Hîrseşti, pacient de 60 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, în urma unei căzături de pe bicicletă;
– 17.35 – comuna Stolnici, pacientă de 73 de ani, cu hipertensiune arterială şi cefalee;
– 23.51 – comuna Buzoieşti, pacient de 43 de ani, cu traumatism cranio-cerebral minor, în urma unei agresiuni – refuză transportul la spital;

ALTE INTERVENŢII:
– 08.54, un echipaj cu o autospecială de la  Secţia de Pompieri Costeşti – Punctul de Lucru Stolnici a intervenit în comuna Bârla, sat Urluieni, pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor, din gospodăria aparţinând lui S.F. şi magazia aparţinând lui N.A. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 200 mc de apă.  

– 10.43, un echipaj cu o autospecială de la  Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada Trivale pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor, din beciul, proprietatea lui Z.I. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 10 mc de apă.  

– 13.32, un echipaj cu o autospecială de la  Garda nr.2 de Intervenţie Topoloveni a intervenit în comuna Călineşti, sat Gorganu, pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor, din beciul aparţinând lui B.M. şi gospodăria aparţinând lui R.G. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 800 mc de apă.  

– 17.52, un echipaj cu o autospecială de la  Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Calea Măgurii pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor, din subsolul locuinţei, proprietatea lui T.P. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 15 mc de apă.

– 18.36, un echipaj cu o autospecială  de la  Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, cartier Războieni, pentru transportul unei paciente de 62 de ani, de la domiciliu, la echipajul mobil al Ambulanţei.

– 19.48, un echipaj cu o autospecială de la  Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş a intervenit în municipiul Curtea de Argeş, strada Râmnicu Vâlcea pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor, din beciul, proprietatea lui M.I. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 20 mc de apă.  

– 20.08, un echipaj cu o autospecială  şi ambulanţa SMURD de la  Secţia de Pompieri Costeşti – Punctul de Lucru Stolnici au intervenit în comuna Hârseşti,  pentru a asigura măsuri specifice şi de prevenire şi stingere a incendiilor la o stare conflictuală dintr-o gospodărie. Soţul proprietarei a încercat să incendieze locuinţa cu ajutorul unor butelii. În curte existau două butelii: una pe jar, iar cealaltă arsă. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor şi l-a transportat la spital pe bărbat, iar echipajul de pe autospecială a îndepărtat buteliile şi a stins incendiul.

– 00.32, un echipaj cu ambulanţa SMURD, un echipaj de descarcerare şi un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă  de la  Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în municipiul Piteşti, b-dul Nicolae Bălcescu, la un accident rutier în urma căruia un bărbat de 23 de ani a rămas încarcerat. S-a acţionat pentru descarcerarea acestuia, ulterior fiind predat unui echipaj mobil al Ambulanţei. Echipajul cu autospeciala cu apă şi spumă a intervenit pentru a asigura măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI