O ambulanță a fost atacată aseară, în jurul orei 21.00, în timp ce se îndrepta către o urgență medicală în comuna Ciofrângeni, la un pacient cu probleme cardiace.

La câțiva kilometri înainte de destinație, pe raza comunei Tigveni, un grup de 15 – 20 de persoane de etnie romă, aflate pe marginea drumului au aruncat cu o sticlă, spărgând geamul din față al ambulanței. Din fericire, nimeni nu a fost rănir, iar șoferul a oprit ambulanța, în care se aflau un medic și un asistent și a sunat la Poliție. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Argeș, Luminița Paul, au existat agresiuni verbale la adresa personalului din ambulanță, dar nu și agresiuni fizice. După venirea Poliției, ambulanța și-a continuat drumul spre Ciofrângeni, unde era așteptată de pacientul bolnav. Poliția anchetează acum cine a aruncat cu sticla și motivul acestui comportament inadmisibil.
Contactat telefonic, regele romilor, Dan Stănescu a declarat că este inadmisibil să fie atacată o ambulanță care vine să salveze oameni și că cei vinovați din etnia romă vor fi cercetați pentru fapta lor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI