Trafic feroviar în condiții de iarnă, trenuri întârziate, dar fără magistrale feroviare închise

0
302

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) SA anunță că traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

Echipele de intervenție verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între stațiile Timișu de Sus și Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe această distanță se va desfășura doar pe firul I.

De asemenea, CFR precizează că, în cursul nopții de 17 spre 18 ianuarie, circulația feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între stațiile Băile Tușnad și Tușnad Sat, unde personalul feroviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbușit 11 copacii de pe versanți, dar și pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulația a fost redeschisă la ora 01.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staționat temporar în gări, și-au reluat traficul în condiții de siguranță.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să mențină operațional traficul pe toate magistralele.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here