Un individ se lăuda cu relaţii la SRI Argeş. A fost denunţat chiar de cel de la care a primit banii.

 

La data de 06 octombrie, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului D.I. pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 291 C.P.

Cercetările au fost efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În fapt, în perioada 2014-2015, D.I. a pretins si primit de la două persoane, S.G. şi S.A., denunțătoare în cauză, suma totală de 37.500 lei în schimbul promisiunii că, prin intermediul unor cunoştinţe ale sale din cadrul S.R.I. Argeş, îl va angaja pe S.A. la această instituție.

Urmare a denunțurilor formulate de S.G. şi S.A. și în baza ordonanţei de delegare emisă în cauză, la data de 17.09.2015, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmbovița au efectuat o activitate de percheziţie domiciliară la reşedinţa inculpatului D.I.
Faţă de D.I. a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.   

Comments

comments