Tot mai mulți argeșeni suferă de tulburări mintale și de comportament

Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională. Tulburările mintale constituie una dintre cauzele principale ale poverii bolii și ale anilor de viata sănătoasă pierduți (disability-adjusted life years, DALY), afectând calitatea vieții. Sănătatea mintală este un parametru esenţial de care se leagă bunăstarea persoanei, capacitatea sa de învăţare, succesul şcolar/maturitatea şcolară, reabilitarea şi integrarea socială şi profesională.

În anul 2018, în România, ponderea pacienților cu tulburări mintale și de comportament a fost de 2.445 de cazuri la 100.000 de locuitori. Prevalențe ce depășesc 3.000 de cazuri la 100.000 de locuitori au fost raportate de județele: Argeș, Vâlcea, Hunedoara, Olt, Buzău, Călărași, Gorj și Caraș-Severin.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeș desfășoară în luna ianuarie campania cu tema: „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”.
Scopul campaniei este creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară privind problematica sănătății mintale. La nivel județean se vor realiza informări despre problematica tulburărilor mintale și de conștientizare a necesității realizării unui management adecvat al acestora, atât către populația generală, cât și către profesioniștii din rețeaua de medicină primară (medicii de familie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.