Tot ce-i românesc nu piere… Au încercat să falsifice şi bonurile pentru Loteria fiscală!!!

Sesizări penale făcute de ANAF pentru tentativă de înșelăciune și pentru uz de fals la “Loteria bonurilor fiscale.

 

21 de români riscă să fie anchetaţi penal, după ce ar fi falsificat bonuri ca să câştige premii la loteria fiscală. Suspecţii de fraudă ar fi mers la Fisc să revendice câştigurile, prezentând documente false.

O parte dintre aceste bonuri ar fi fost emise de firme care nu funcţionau la vremea respectivă sau provin din case de marcat care nu au fost niciodată declarate la autoritatea fiscală.

Până în prezent au avut loc trei extrageri la Loteria fiscală, pe 13 aprilie, 28 iunie şi 19 iulie. La ultima extragere au fost declarate câştigătoare bonurile fiscale de 509 lei emise pe 1 iunie.

“Ca urmare a acțiunilor de verificare a autenticității și realității bonurilor fiscale înregistrate în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, întrucât au fost constatate împrejurări privind săvârșirea unor fapte de natură penală, Direcția Antifraudă Fiscală a înaintat organelor de urmărire penală, în luna iulie a.c., un număr de 21 acte de sesizare penală, pentru tentativă de înșelăciune și pentru uz de fals.
Sesizările vizează extragerea din iunie.
15 sesizări – persoane fizice
6 sesizări – persoane juridice”, se arată în comunicatul Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media al ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here