Toamna anului 2016 aduce filme Sahia pentru elevi şi ateliere pentru profesori

Ziua Mondială a Educaţiei a adus prima sesiune de ateliere pentru profesori la Curtea de Argeş. Acestea vor continua in perioada 5 octombrie – 30 octombrie si in Pitesti, Campulung, Slatina, Bals, Caracal, Bucuresti si Ramnicu Valcea.

Filme documentare ca instrument educational
Alaturi de elevi si profesori, programul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, a sarbatorit Ziua Mondiala a Educatiei cu un prim atelier pentru 20 de profesori, desfasurat la Colegiul Vlaicu-Voda din Curtea de Arges, in care au fost prezentate modalitatile de integrare a filmului documentar in orele de curs, conform curriculumului scolar.

Filmele alese stimuleaza o implicare activa a elevilor, oferindu-le o viziune dinamica asupra realitatii care ii inconjoara. De asemenea pun in context mai larg evenimente legate de istorie recenta si drepturile omului. Alexandru Solomon, regizor de film documentar si presedintele Ascoiatie One World Romania declara:  “Filmul documentar nu inlocuieste lectia, dar o completeaza si functioneaza ca un catalizator.”
Profesorii interesati pot contacta echipa programului la adresa scoala@oneworld.ro pentru mai multe detalii legate de participare.

One World Romania la Scoala a pregatit un program plin de filme documentare, discutii si activitati in licee pentru toamna 2016:
Filme Sahia cu si despre adolescenti
Programul One World Romania la Scoala va aduce in perioada 07 noiembrie – 11 noiembrie, in licee, pentru a doua oara filme produse in Studioul Alexandru Sahia. Timp de o saptamana, liceenii vor avea ocazia de a viziona si discuta aceste filme pentru a dobandi o imagine nuantata a epocii socialiste din Romania. Filmele selectate au ca subiect  comun copilul si felul in care imaginea copilariei este construita in regimurile autoritare, drept o “resursa nationala”.

luna.doc #3 sub motto-ul ”Cycle. Recycle. Upcycle”
Luna.doc, o luna de filme documentare in licee a ajuns la a treia editie, tema acestui an fiind reciclarea creativa a mateliarelor considerate nefolositoare. Pornind de la filmele documentare vizionate, elevii de liceu vor putea lua parte in perioada 14 noiembrie – 14 decembrie la ateliere de reciclare creativa in care vor folosi fie maculatura sau textile pentru a crea noi obiecte cu o valoare sporita. Atelierele, conduse de experti in upcycling, au rolul de a spori gradul de constientizare in legatura cu problemele de mediu, dar si implicarea directa a tinerilor in rezolvarea lor.
Proiectiile vor fi organizate pe baza de inscrieri, acestea fiind deschise liceelor interesate de participare, pe adresa de email scoala@oneworld.ro, in perioada 12 octombrie – 11 noiembrie 2016.

Cluburile de film One World Romania la licee continua
Proiectiile regulate din cadrul cluburilor de film coordonate de elevi vor continua in aceasta toamna, atat in liceele unde acestea au fost deja infiintate in anul scolar 2016-2017, cat si in orase si institutii noi.

Programul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, sta la dispozitia oricarui elev si profesor pasionat de film.
Mai multe detalii despre Cluburile de Film, puteti gasi aici: scoala.oneworld.ro/ro/elevi/cluburi-de-film/.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing
CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.