TRANZACŢIE Pe lângă cele 50 de hectare şi utilaje de ultimă oră, senatorul Constantin Tămagă oferă ca bonus „patrimoniul” istoric al fermei sale, moşia sa fiind chiar locul de unde a pornit Răscoala din 1907, de care se pomeneşte şi în romanul „Răscoala” al lui Liviu Rebreanu. Senatorul PSD Constantin Tămagă vrea să vândă Babaroaga, ferma agricolă pe care parlamentarul o are la Mozăceni. Babaroaga este una dintre cele mai mari exploataţii agricole din judeţ, iar senatorul are în arendă peste 500 de hectare de teren, dintre care 50 sunt proprietate personală.

Tămagă cere un milion de euro, atât pe cele 50 de hectare, plus utilaje agricole de ultimă generaţie. Numai în acest an senatorul a achiziţionat un tractor care l-a costat 80.000 de euro şi o combină de 120.000 de euro. În plus, fiind specialist în agricultură, Constantin Tămagă a transformat ferma într-una dintre cele mai performante din Argeş. Deşi suma cerută de senator este una cam măricică, mai ales că la anul se anunţă secetă, Tămagă speră să ţină preţul sus şi datorită trecutului istoric al fermei sale, moşia sa fiind una şi aceeaşi cu cea de unde a pornit Răscoala din 1907 şi de care se pomeneşte chiar şi în romanul „Răscoala” al lui Liviu Rebreanu.
Pentru cei interesaţi, mai amintim că ferma de la Babaroaga a produs 5.000 de kg de grâu la hectar anul acesta. Dintr-un simplu calcul, reiese că senatorul PSD a scos, numai din vânzarea grâului, în această toamnă, 700 de milioane de lei. Constantin Tămagă vrea să vândă Babaroaga pentru a se dedica mai mult timp familiei, în special nepoţilor. De altfel, în fiecare dimineaţă, senatorul poate fi văzut ducându-şi nepotul la şcoală. „Este copilul fetei mele. În fiecare dimineaţă eu am sarcina să-l duc la şcoală, iar la prânz îl ia cuscru”, ne-a declarat, mândru, bunicul Tămagă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI