ATRACTIVITATE După ce Valentin Vişoiu şi Gheorghe Badea au început construcţia a 10 microhidrocentrale, şi alte companii vor realiza asemenea investiţii în Argeş, urmând ca, în scurt timp, judeţul nostru să deţină supremaţia în acest domeniu. Nu peste mult timp, Argeşul va deveni locul cu cele mai multe hidrocentrale din România, mai mulţi oameni de afaceri anunţând investiţii puternice în acest domeniu al energiei verzi.

După cum v-am mai informat, primii care au început aceste proiecte – urmând a construi o salbă de 10 microhidrocentrale pe râurile Capra, Buda şi Otic, în amonte de lacul de acumulare Vidraru, sunt magnaţii Valentin Vişoiu şi Gheorghe Badea. O investiţie care a stârnit deja multe opinii pro şi contra. Trebuie spus că Gheorghe Badea intenţionează să construiască patru microhidrocentrale şi pe râul Topolog. Potrivit memoriului de prezentare, cele patru hidrocentrale de mică putere au fost concepute să funcţioneze ca un tot unitar, respectiv apa de la centrala din amonte se uzinează la cea din aval, constituind un ansamblu hidroenergetic.
Acest tip de afacere tinde însă să devină un domeniu extrem de atractiv şi pentru alţi investitori, dovadă stând faptul că, în următorii patru ani, alte câteva zeci de microhidrocentrale vor fi realizate pe râurile din Argeş.
Astfel, firma „Construct ECI Company 2000 SA” va construi cinci microhidrocentrale la Goleşti, Aninoasa, Vlădeşti, Berevoieşti şi Bratia, iar firma „Imob Expert Consulting” va realiza şapte microhidrocentrale pe râurile Buda şi Otic, precum şi în comuna Arefu. Alte două firme urmează a realiza hidrocentrale la Arefu şi Topoloveni.
Cum realizarea de energie verde în următorii ani va începe să ocupe un procent tot mai mare, aceste investiţii nu pot decât să bucure. Bine ar fi ca şi normele de mediu să fie respectate şi ca aceste investiţii să nu afecteze ecosistemele.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI