În timp ce toată lumea, în frunte cu ministrul Daniel Funeriu, ţipă că elevii nu fac suficient sport, în Piteşti câteva „minţi luminate” s-au gândit să îi „ajute” pe copii să nu mai ajungă deloc la orele de educaţie fizică. Este vorba despre conducerea Colegiului Naţional „I. C. Brătianu”, care a instituit…taxa de folosire a sălii de sport! O iniţiativă cel puţin ciudată ca idee, a cărei punere în practică sună a şantaj.

„Fiului meu i s-au cerut 200.000 de lei vechi ca taxă de folosire a sălii de sport, altfel nu va avea voie în sală. Mi se pare o aberaţie! Sincer, nu i-aş fi dat, dar nu vreau să se facă de ruşine şi m-am gândit că va fi privit ciudat şi că va avea probleme apoi. Dar nu cred că e normal ce se întâmplă. Şi cine nu are bani, ce să facă?
Ni s-a motivat că au făcut nu ştiu ce renovări în sală, dar de ce trebuie să plătească elevii pentru asta? Nu e treaba conducerii să rezolve problemele de acest gen?”, ne-a declarat unul dintre părinţi, dar care, de teamă să nu îi fie persecutat copilul de conducerea de la „Brătianu”, a preferat să nu-i divulgăm numele..   
În condiţiile în care elevii Colegiului „Brătianu” sunt şi aşa în pericol zi de zi, din cauza stării de degradare a clădirii în care învaţă – pentru că nici fosta, nici actuala conducere nu au reuşit să găsească o soluţie pentru fondurile necesare reabilitării clădirii – iar manualele şi rechizitele costă şi aşa o avere, impunerea unei alte „taxe” este deja prea mult. Chiar o sfidare a copiilor, consideră părinţii. Iar modul în care a fost pusă problema, chiar un şantaj!
Elevii, unii dintre ei membri ai echipelor sportive care au adus faimă Colegiului, îşi doresc, evident, să aibă cât mai mult acces în sala de sport, nu doar în orele de educaţie fizică. Aşa cum e, de altfel, normal! Taxarea, însă, poate face diferenţa: cine are bani, face sport, cine nu, nu! Cum rămâne însă cu învăţământul gratuit? Contactată telefonic, directoarea Colegiului „Brătianu”, Elena Vlad, ne-a declarat că o să se intereseze şi dumneaei despre această nouă taxă şi o revină cu un telefon.
Aşa cum bănuiam, nu a revenit, deoarece doamna directoare nu că nu ştia de această taxă, ci nu ştia cum să o justifice.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI