Situaţie inedită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. În această dimineaţă, personalul medical s-a pomenit că are doi manageri: pe doctorul Tiberiu Irimia şi Adriana Molfea.

Irimia a fost numit prin ordin de ministru noul manager al SJU, după ce Adriana Molfea a fost suspendată, pe toată perioada stării de urgenţă, de la conducerea unităţii medicale pentru management defectuos. După ridicarea stării de urgenţă şi introducerea stării de alertă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, i-a prelungit, tot prin ordin de ministru, mandatul de manager interimar doctorului Irimia, începând chiar de vineri, 15 mai, pentru toată perioada stării de alertă.

Tot cu 15 mai, ministrul Sănătăţii i-a prelungit, tot prin ordin de ministru, suspendarea Adrianei Molfea de la conducerea SJU.

Numai că, luni, 18 mai, Adriana Molfea a mers la serviciu, motivând că suspendarea ei s-a încheiat odată cu încetarea stării de urgenţă.

Iată ce declară doctorul Irimia despre inedita situație de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti:

“Într-adevăr, doamna Molfea a venit astăzi la spital motivând că suspendarea ei s-a încheiat. Aş putea spune că gestul domniei sale este unul penibil şi ilegal, mai ales că de vineri apăruse acel ordin de ministru prin care i s-a prelungit suspendarea din funcţie pe toată perioada stării de alertă. Ba, mai mult, a chemat şi şoferul unităţii să o ia de acasă. Dar până la urmă este problema dânsei şi s-ar putea să răspundă penal pentru nerespectarea unui ordin de ministru. Nu vrea să vorbesc urât despre o doamnă, nu stă în caracterul meu să fac asta, dar cred că astfel de oameni tratează spitalele ca pe nişte SRL-uri. Ce trebuie să înţeleagă doamna Molfea, dar şi cei care se ascund în spatele dumneaei: spitalele nu sunt ale partidelor politice, sunt ale cetăţenilor. Părerea mea personală este că spitalele din reţeaua de stat trebuie să rămână în subordinea Ministerului Sănătăţii şi nu a unor politicieni vremelnici. Să-mi fie cu iertare, dar doamna Molfea, consilier juridic la bază, este destul de limitată în a conduce cea mai mare unitate medicală din Argeş. Tot ce s-a întâmplat astăzi eu cred că este o acţiune concertată din partea unor persoane care, repet, se ascund în spatele doamnei Molfea, dar şi a altora”.

Am încercat să stăm de vorbă şi cu doamna Adriana Molfea, dar nu ne-a răspuns la telefon. Publicăm mai jos ordinul prin care Adriana Molfea rămâne suspendată din funcţie pe perioada stării de alertă.

Adriana Molfea aduce precizări privind scandalul de la SJU Pitești

În urmă cu puțin timp am fost contactați telefonic de Adriana Molfea, care a ținut să aducă câteva precizări referitor la acuzațiile pe care i le-a adus doctorul Tiberiu Irimia, managerul interimar al SJU Pitești: ”Nu am răspuns la telefon când am fost contactată de dumneavoastră deoarece am avut telefonul pe silențios toată ziua, până acum. Referitor la ceea ce a spus domnul Irimia aș dori să fac câteva precizări. Eu am mers astăzi la spital, deoarece pe data de 15 mai a expirat ordinul de suspendare emis de ministrul Sănătății. Până azi de dimineață nu am știut că a fost emis un alt ordin de suspendare a mea începând cu data de 15 mai. În altă ordine de idei, acest ordin mi-a fost prezentat în această dimineață de doctorul Irimia. După ce am văzut ordinul, am plecat din spital.

Suspendarea mea a încetat pe 15 mai. Totuși, pentru că sunt jurist și înțeleg să respect legea, nu m-am prezentat la serviciu vineri, ținând cont de faptul că era în vigoare OUG 70/2020 în baza căreia spitalele erau încă în coordonarea Ministerului Sănătății.

În ce privește dispoziția președintelui Consiliului Județean Argeș, privind revenirea mea în funcția de manager la SJU, aceasta are la bază intrarea în vigoare a Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește sistemul sanitar, se menține modalitatea de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere de către autoritățile administrației publice locale, așa cum era reglementat înaintea instituirii stării de urgență.

Tot în declarația domnului Irimia, mi-au fost aduse jigniri nejustificate, ele având un caracter mai mult politic, iar domnul Irimia se contrazice singur. Declară că spitalele nu trebuie să fie în subordinea partidelor politice, însă domnia sa uită că a fost numit tot politic, de PNL, partid al cărui membru este și din partea căruia și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Pitești. Deci, ce declarație de om apolitic a făcut domnul Irimia?

Eu sunt apolitică, nu sunt membră de partid!”.

 

Comments

comments