Președintele CJ Argeș susține că Adriana Molfea este din nou managerul Spitalului Județean Pitești. Scandal în sănătatea din Argeș! Liberalii se ceartă cu PSD-iștii pe conducerea mai multor spitale din județ. Vineri, 15 mai, ministrul Sănătății i-a prelungit mandatul de manager interimar doctorului Tiberiu Irimia în fruntea SJU Pitești, până la încetarea stării de alertă. De partea cealaltă, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a emis un ordin prin care a repus-o în funcția de manager al SJU Pitești pe Adriana Molfea, cea care a fost suspendată la începutul stării de urgență pentru managementul defectuos în pandemie.

Rămâne de văzut dacă ordinul de ministru poate anula dispozițiile președintelui CJ Argeș sau invers.

Iată și comunicatul transmis de Consiliul Județean Argeș: 

Dispoziții de numire în funcții de conducere la nivelul spitalelor emise de președintele Consiliului Județean Argeș: Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește sistemul sanitar, se menține modalitatea de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere de către autoritățile administrației publice locale, așa cum era reglementat înaintea instituirii stării de urgență. Astfel, în baza noilor prevederi, astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a emis următoarele dispoziții, cu aplicabilitate începând cu data de 18 mai 2020:

• Numirea doamnei ec. Vasilica Bărbulescu în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești

• Numirea domnului dr. Tudor Ionescu în funcția de manager interimar la Spitalul de Pediatrie Pitești

• Numirea domnului dr. Gabriel Copciag în funcția de director medical interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești

• Numirea doamnei ec. Florina Isabela Din în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești

În ceea ce privește conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, Ordinul de Ministru privind suspendarea doamnei Adriana Molfea din funcția de manager pe durata stării de alertă, emis în baza art. 21 din Ordonanța de urgență nr. 70/2020, a încetat să își producă efectele ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020. În consecință, doamna Adriana Molfea a revenit de drept în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești, începând de astăzi, 18 mai 2020”.

Comments

comments