PMP l-a desemnat pe eseistul, profesorul, diplomatul și omul politic român Theodor Paleologu candidat pentru funcția de președinte al României. Lansarea oficială a avut loc aseară la Pitești, după conferința de presă susținută la sediul din oraș. Alături de președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf și secretarul general, Eduard Dima, în sala de conferințe de la hotelul Ramada din Pitești au participat și peste 300 de membri și simpatizanți ai partidului.

Motivul pentru care Paleologu a ales să se lanseze oficial în județul nostru este acela că tatăl acestuia a fost senator de Argeș, candidatul PMP la prezidențiale vizitând în urmă cu ceva ani foarte des județul. “De ce am venit aici? Pentru că tatăl meu a fost senator de Argeș. De altfel, veneam foarte des aici în anii respectivi (n. red. 1992 – 1996). Bănuiesc că știți că tatăl meu a trăit în clandestinitate în județul Argeș, nu în Pitești, ci la Câmpulung. Atunci l-a cunoscut foarte bine pe Constantin Noica și dacă mai sunt suficienți în viață dintre cei care l-au votat pe tatăl meu în ’92, cred că e o bază de pornire destul de solidă”, a declarat Theodor Paleologu.

”Aseară, la Pitești, la prima întâlnire electorală din campania prezidențială, am confirmat că avem cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al României, profesorul și diplomatul Theodor Paleologu, și cea mai frumoasă echipă de partid, echipa PMP!”, precizează conducerea Partidului Mișcarea Populară.

Candidatul cu cel mai impresionant CV din istorie

Născut pe 15 iulie 1973 în București, Theodor Paleologu este un eseist, profesor, diplomat și om politic român, președinte al Fundației Paleologu. Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă. De asemenea, între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009, a fost ministru al culturii în primul guvern condus de Emil Boc. În 2014, a părăsit Partidul Democrat Liberal, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară.

A fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008. În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.

Studiile candidatului la prezidențiale

A absolvit liceul german din orașul natal, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994) a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001). A obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998 la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.[2]

A fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003.

Comments

comments