Povești de succes cu aromă orientală. Sportivul român care a ajuns să antreneze polițiștii din Emiratele Arabe. Românii plecați în străinătate au demonstrat mereu că sunt demni de a fi numiți adevărați ambasadori ai țării pe care au lăsat-o în urmă pentru un viitor mai bun. Fie că sunt medici, avocați, simplii muncitori sau sportivi de performanță, fiecare dintre ei își pun speranțele într-un nou început pe meleaguri străine, departe de orice înseamnă pentru ei acasă.

Niculae Barbu sau pe scurt Nino, așa cum este cunoscut printre prieteni, dar și în lumea rugby-ului românesc, este unul dintre românii care lucrează în Emiratele Arabe Unite. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro, acesta ne-a povestit cum a ajuns să se stabilească în Emiratele Arabe Unite, cum s-a adaptat acolo și cum l-a schimbat întreaga experiență.

Trecut, prezent și viitor

În România, a fost unul dintre jucătorii echipei naționale de rugby. A performat și în Spania, doi ani, Franța un an, patru ani la U Cluj, un an la Dinamo și un an la CSM Bucureșți. A reușit să obțină un masterat în Educație Fizică și Sport, iar viitorul părea să îi surâdă. Însă, așa cum toate poveștile oamenilor de succes încep cu o tragedie, Nino a fost nevoit să pună capăt carierei sale la început de drum și să reorienteze.

„€În 2014 am suferit o accidentare la spate (dublă hernie de disc) și doctorii mi-au spus că nu voi mai putea practica sport niciodată, dacă nu mă voi opera. Însă și în cazul unei operații câteodată șansele sunt ca organismul să nu se refacă complet. În urmă acestui diagnostic am decis să nu mă operez și să încerc să mă recuperez singur prin gimnastică medicală zilnică timp de două ore, dar și să-mi iau viață de la capăt prin a îmi găsi o nouă vocație” a povestit acesta.

În căutarea unui nou început a ajuns în Dubai. A plecat din România cu 1.000 de dolari în buzunar, toate economiile pe care le-a strâns după 18 ani în rugby și a crezut în forțele proprii, dar și în recomandările prietenilor care l-au ajutat cu cazarea în primele luni.

Sursă Foto Cover: Facebook –Nino Barbu

Citește mai mult pe editiadedimineata.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI