Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic.

Dirijorul Theo Wolters şi pianista Luiza Borac revin pe scena filarmonicii piteștene, pentru prima oară în această formulă, alături de orchestra simfonică a instituţiei.
În program, Ludwig van Beethoven – Uvertura la Coriolan, op 62, şi Simfonia nr. 8 în Fa major, op. 93, şi Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul pentru pian și orchestră nr. 25, în Do major.

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. La 5 noiembrie 2009, 20 septembrie 2012 și 9 octombrie 2014 Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat. Maestrul Theo Wolters este un apropiat al Filarmonicii Pitești, fiind extrem de interesat de finalizarea noului sediu al Filarmonicii Pitești, abia așteptând să evolueze în noua sală! Ca și anul trecut, va merge pe șantier.

Născută la Piteşti, Luiza Borac a început studiul muzicii la Râmnicu Vâlcea și a continuat la Bucureşti, unde a absolvit Liceul de Muzică George Enescu şi Conservatorul Ciprian Porumbescu. S-a perfecționat apoi la Conservatorul din Hanovra, precum şi cursuri de măiestrie la New York şi Salzburg. Este stabilită de 20 de ani în Germania, la Hanovra. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, culminând cu Premiul B.B.C. Music Award în 2007 (din 1500 de înregistrări!). Luiza Borac predă cursuri de pian la Academia de Muzică din Hanovra şi la Academia Internaţională de Vară „Mozarteum”din Salzburg.
A mai concertat la Filarmonica Piteşti, cu răsunător succes, în deschiderea stagiunii a 4-a (la 29 septembrie 2010) și la 8 martie 2012. 

Comments

comments