Testare gratuită pentru glicemie şi tensiune, miercuri, în Piaţa Milea. E Ziua Mondială a Sănătăţii

Miercuri, 6 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, în Piața Vasile Milea din Pitești, argeșenii vor avea posibilitatea de a-și verifica gratuit glicemia și tensiunea arterială, în cortul special amenajat.

În funcție de rezultatele obținute, ei vor putea să fie consultați de medicii specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu trimitere de la medicul de familie.
Acțiunea, organizată de Consiliul Județean Argeș și de Spitalul Județean de Urgență Pitești, este prilejuită de Ziua Mondială a Sănătății, care în acest an este dedicată luptei împotriva diabetului, urmărind să crească gradul de conștientizare și informare al populației despre diabet și a consecințelor pe care le implică.
Epidemia de diabet capătă o amploare din ce în ce mai ridicată, ultimele date relevate de către Federația Internațională de Diabet arătând că aproximativ 418 milioane de oameni din întreaga lume au diabet, iar alte 318 milioane se află la risc de a dezvolta această afecțiune cronică. Previziunile nu sunt nici ele optimiste, în următorii 25 de ani așteptându-se o creștere cu circa 50% a cazurilor cu diabet la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here