Tentativă de fraudă cibernetică! Hackerii se folosesc de imaginea firmelor de curierat

„O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilziatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet” avertizează Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică.

✅ Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!
✅ Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
✅ Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim!
✅ Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.
✅ Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.
👨‍💻 Intră pe sigurantaonline.ro și află cum te poți proteja de atacatorii care îți vânează datele. Avem și un quiz pentru tine, dacă vrei să îți testezi abilitățile de a detecta și evita astfel de amenințări: https://quiz.sigurantaonline.ro

🇷🇴 #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL , ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here