200 de milioane de euro pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor

MADR a postat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 ș𝐢 𝐟𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐥𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫.

„Venim în sprijinul producției românești prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora și asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultățile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Proiectul de act normativ poate fi consultat aici https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html, iar toți cei interesați pot transmite propuneri/sugestii/observații în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here