Teatrul Al. Davila vă invită diseară, de la ora 18,00, la o nouă premieră. Spectacolul CUM TE SIMȚI……DOCTORE ? este un semnal de alarmă pentru bolnavii închipuiți, ipohondri, sâcâitori și încrâncenați care umplu cabinetele medicilor, cu sau fără treabă.

 

Clinica “Vindecescu & Curățescu” este imaginară, dar “palavragii” sunt oferiți de cruda realitate. Dacă unitatea sanitară este “antizgubilitică” atunci și “lecuitorii” sunt adecvați proiectului, acceptând agasările, cicălelile, beștelelile, răbdând imprevizibilele simptome, numai pentru că “Aveți/n-aveți recomandare voi ne plătiți să vă scăpăm de-ngrijorare”. Ce fac nevindecabilii? Ce le spun medicii de stat. Dau fuga la cabinetele private unde: “dai un ban dar face, că te primește când iți place”. De la ce se trage ipohondria? De la încrâncenarea proverbială națională: să pălăvrăgim că tot nu ne-auzim”.

Să ne plângem de aleșii nerecunoscători, care promit de toate și ne dau ce zic… nimic. Până și pentru pricepuții noștri vraci: Vindecescu (Mihai Nistor) și Curățescu (Marius Pieca) “dilistresații” sunt insuportabili pentru că solicită “leacuri miraculoase pentru limpezirea gândurilor, adâncite de interminabila tranziție”. “Nevindecabilii” se impun încă din prolog, prin vocea nemulțumitului “Dilly” (Ionut Oanță), silitul sa facă economie, adâncit în săracie. “Palavragiii” sunt insistenți și nevricoși (Adriana Drugulescu), histrionici, pierzători de vreme (Puiu Mărgescu), cameleonici (Gabi Roșu), agente închipuite (Gabi Stanciu). Și pentru că tranzactia romaneasca este urica si nesfarsita, “cine supraviețuiește e erou, cine nu, valea-n cavou”. “Neîmplinirile” sunt remediate, de șlagăre minunate interpretate de Iulian Selea, Iulia Pupezescu, Marius Balan, Claudia Zamfir, Constantin Nica și Cristina Neacșu, și de baletele revigorante coregrafiate de Mihaela Vâncă, Ramona Titov și Mihai Dragnea.

 “A venit și vremea Revistei să prezinte o premieră, mult așteptată. Cu muzică, dans și voie bună, revista lui Constantin Zărnescu, una dintre cele doar 3 rămase în viață în toată țara, ne incită să ne…. descrețim frunțile. Vremea de toamnă ne îmbie la un spectacol pregătit în cele mai mici amănunte. Orchestra va acompania soliștii noștri, iar baletul și actorii vor întregi, sperăm noi, aproape 2 ore de relaxare. În această toamnă, când vor avea loc Festivalurile „Laleaua de Aur” și “Ion Vasilescu”, pe meleagurile noastre, cu contribuția majoră a orchestrei noastre dirijate de Dan Dimitriu, Revista Teatrului “Al. Davila” reapare la rampă. Să venim să-i aplaudăm pe acești artiști, să-i încurajăm pentru ca ei să ducă mai departe tradiția și frumusețea revistei românești. Tinerii care au început să se inițieze în tainele acestui gen artistic și care vor apărea  pe scena noastră sunt o certitudine că… Revista nu moare niciodată! Vă așteptăm, dragi spectatori, să fiți alături de acești minunați artiști.” este mesajul lui Sebastian Tudor, manager al Teatrului „Al.Davila”.

Comments

comments