Stiai ca o locuinta se transforma in “acasa” atunci cand te incarca cu energie pozitiva, este primitoare si te ajuta sa te relaxezi? Iar living-ul devine centrul de atractie al casei atunci cand se aduna prietenii, familia si cunoscutii in jurul semineului si se bucura de momentele calde, cu povesti si rasete.

Daca pana acum cativa ani achizitia unui semineu era considerata un lux, din cauza pretului piperat, astazi, datorita evolutiei tehnologice si de design, semineele pot fi amplasate chiar si in apartamente, oferind eleganta, rafinament si caldura chiar si in spatiile de mici dimensiuni.

Pe masura ce interesul pentru achizitia de seminee a crescut simtitor, in Romania au aparut site-uri care comercializeaza astfel de produse, printre care si Alego.ro, care ofera consultanta personalizata, precum si montaj, la cerere, pentru modelele achizitionate.

Ce trebuie sa stii despre seminee, pe scurt:
– semineul este atat o sursa de confort termic, cat si una de design;
– poti opta pentru seminee pe lemne, gaz, electrice, bioetanol etc. sau pentru termoseminee sau sobe tip semineu;
– exista modele de seminee cu evacuare (pe cos de fum sau burlane) sau fara evacuare.

De ce sa alegi un semineu pentru acasa?
Semineul este atractia principala a casei tale, mai ales pe timp de iarna, atunci cand familia se aduna pentru a se bucura de sarbatori, dar si pentru a deschide cadourile de Craciun. Dincolo de atmosfera de poveste, semineul este o sursa perfecta de incalzire, mai ales in zilele si noptile friguroase de iarna.

Fie ca locuiesti la bloc sau la casa, in gama actuala de seminee cu siguranta vei gasi un model care sa se potriveasca nevoilor si bugetului tau. Cele mai cunoscute modele raman cele pe lemne, pentru care este necesar un focar de semineu de calitate, dar si un montaj special, realizat de specialisti, necesita cos pentru fum si o intretinere atenta. De asemenea, ai nevoie de cateva elemente de protectie (vatrai, gard sau grilaj de protectie etc).

Mult mai practice si potrivite pentru locuintele de mici dimensiuni sunt semineele electrice, care nu necesita intretinere speciala, nu emana fum si se monteaza usor. Semineele electrice functioneaza precum un sistem de incalzire conectat la priza, iar efectul de “flacari” este o proiectie pe ecranul digital. Acestea permit si setarea temperaturilor, a imaginii, dar si a sunetului de lemn care arde.

La fel de populare au devenit si semineele pe peleti sau pe gaz. Cele pe gaz pot fi instalate in orice locuinta pentru ca nu necesita un cos de fum deasupra acoperisului. In plus, este eficient, usor de folosit si are flacara adevarata.

Pe langa alegerea modelului potrivit, trebuie sa iei in calcul si costurile de montaj si intretinere, precum si functiile pe care le ofera. Pentru un plus de confort, opteaza pentru modelele ce permit reglajul temperaturii, dispun de trepte de putere, telecomanda si termostat programabil, prin care se poate porni si opri caldura in mod automat.
In ceea ce priveste estetica, se recomanda alegerea unui semineu in tema cu stilul arhitectural, iar materialele si culorile folosite sa se potriveasca in camera unde urmeaza a fi amplasat. Astfel, poti opta si pentru amplasarea semineelor in diferite moduri sau parti ale camerei – de la semineul independent, la cel de colt, de perete sau incorporabil.

Daca vrei sa afli mai multe informatii sau sa te ajutam in procesul de achizitie, intra pe Alego.ro! Echipa noastra de specialisti este mereu pregatita sa iti sara in ajutor cu modele unice, moderne, sigure, la preturi accesibile.

Comments

comments