Târgul de Economie Circulară organizat de Colegiul Brătianu în cadrul concursului „ecOprovocarea”,  un succes! Cărţile şi jucăriile cumpărate au fost plătite cu maculatură

Vineri, 24 mai, elevii Colegiului Brătianu din Piteşti, înscrişi în concursul naţional „€ecOprovocarea”, organizat de Asociaţia Viitor Plus, au organizat primul „Târg de Economie Circular㔀 parte în proiectul ecologic.

Târgul s-a desfasurat în biblioteca colegiului iar licenii i-au avut invitaţi şi “clienţi” pe colegii lor mai mici, elevi ai Şcolii Gimnaziale “Alexandru Davila”. Printre obiectele la vânzare, toate provenind din donaţii ale liceenilor şi profesorilor colegiului, s-au regăsit manuale, cărţi deoasebite, dar şi jucării. În timp ce elevii şi-au “plătit” jucăriile alese cu maculatură, liceenii care şi-au găsit cărţile dorite, unele chiar foarte rare şi deosebite, au dat la schimb alte obiecte sau cărţi.

Astfel, ceea ce unii aveau de prisos s-a dovedit a fi un chilipir sau chiar o dorinţă împlinită pentru alţii. Iar în loc să ajungă la gunoi, obiectele respective au primit astfel o nouă viaţă!

Târgul de Economie Circulară a fost una dintre componentele pe care echipa de proiect a Colegiului Brătianu a trebuit să o realizeze pentru a obţine un scor cât mai bun în cadrul Concursului Naţional „ecOprovocarea”. Acesta are cinci componente: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară (reutilizarea obiectelor). Marele premiu pentru care ei luptă este de 10.000 de lei, la care se adaugă tabere pentru elevi, cursuri pentru profesori, diverse premii şi stimulente.

Bifând toate cerinţele şi excelând la capitole precum reciclarea şi igienizarea, echipa Colegiului Brătianu se află fruntea clasamentului pentru Marele Premiu. Competiţia este însă una acerbă, ei având de luptat cu numeroase echipe din toată ţara!

Sa le ţinem pumnii!

Comments

comments