Taraful primarului Frătică i-a cântat şi Elenei Udrea

POLITICĂ ŞI MUZICĂ Unul dintre cele mai renumite tarafuri lăutăreşti din Prahova, promovat în Argeş de primarii din Bradu şi Albota, i-a cântat duminică la ureche şi Elenei Udrea. În decembrie 2010, Florin Frătică de la Bradu şi Ion Dumitru de la Albota au vrut să le facă o surpriză de sărbători colegilor primari adunaţi în sala mare a Consiliului Judeţean, la şedinţa de sfârşit de an. Cei doi au adus din Prahova un taraf de lăutari, condus de celebra acordeonistă coana Lina. Dacă mulţi ascultau pentru prima dată melodiile renumitului taraf, în ceea ce-i priveşte pe primarii din Albota şi Bradu, aceştia nu erau la prima experienţă, coana Lina fiind favorita lor şi la alte petreceri.

Gestul celor doi edili a fost primit cu aplauze de cei mai mulţi, dar au fost şi câţiva primari care au strâmbat din nas. Cât despre mofturoşi, cu siguranţă că aceştia au regretat faptul că nu s-au bucurat din plin de spectacolul oferit de taraful de la Prahova, mai ales când au văzut că lăutarii aduşi de Frătică şi „Ducele de Albota” au ajuns astă iarnă să cânte şi pentru şeful Fondului Monetar Internaţional. Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks a participat, alături de şeful ANAF, Sorin Blejnar, la un chef tradiţional pe Valea Prahovei, la Buşteni. Franks s-a ospătat atunci cu purceluşi la proţap, iar atmosfera a fost întreţinută de taraful coanei Lina.
În week-end-ul trecut, prietenii lui Frătică şi ai Ducelui de Albota, coana Lina şi taraful său, şi-au făcut debutul şi la Realitatea TV, în emisiunea lui Mircea Dinescu – „Politică şi delicatesuri”, unde invitată a fost Elena Udrea. Fostul ministru a asistat la prepararea unei reţete speciale marca Mircea Dinescu: “Macrou copt în sare”. După ce s-a trecut la masă, în timp ce Udrea şi Dinescu se delectau cu peştele proaspăt prăjit în sare, lăutarii conduşi de coana Lina au interpretat pentru cei doi muzică de pahar, printre care şi celebrul şlagăr „M-am născut într-un salcâm, într-un cuib de cioară”.
Fosta doamnă ministru a a fost atât de încântată de coana Lina, încât a spus că-i pare rău că nu a cunoscut-o şi pe vremea când promova turismul românesc. „Este pentru prima dată când văd o femeie cântând la acordeon. Este un taraf care cântă muzică lăutărească adevărată şi sunt impresionată de originalitatea cu care o face”, a spus Udrea despre taraful coanei Lina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.