Tănase visează frumos

1,653 views

Campionatul European care va avea loc în această vară îi atrage ca un magnet pe fotbaliștii români. Este un lucru normal, de altfel, având în vedere că României nu i se întâmplă să meargă prea des la turneele finale.

Sursa: https://www.flickr.com/photos/nazionalecalcio/23405890370

 

Fiecare jucător care are pretenții de la el încearcă în această perioadă să devină mai vizibil pentru selecționerul Anghel Iordănescu, astfel încât să-și acorde o șansă în plus la ocuparea unui loc în lotul pentru Euro 2016, competiție pentru care bet365 a pregatit deja o paletă largă de pariuri sportive.

Printre fotbaliștii care speră să ajungă în Franța se află și piteșteanul Cristi Tănase, cel care și-a încheiat aventura în China, la Tianjin Teda, pentru a veni mai aproape de România. Fostul mijlocaș al lui FC Argeș a semnat cu gruparea turcă Sivasspor, la care a și debutat într-un amical cu Borussia Monchengladbach, iar acum speră să aibă evoluții cât mai bune pentru a reintra în circuitul echipei naționale. Ajuns la 28 de ani, Tănase își dă seama că Europeanul din vară ar putea fi ultima sa șansă de a străluci pe scena internațională. „Cred că e un transfer bun pentru mine. Am revenit în Europa și sunt mai aproape de echipa națională. Visez să merg la Euro și voi face tot ce depinde de mine pentru a ajunge acolo”, a declarat el.

 

Mesajul către Iordănescu este clar: tata Puiu, am venit în Europa să joc, așa că te rog să mă ai în vedere! Spre deosebire de un alt piteștean de-ai săi, Adrian Mutu, care visa la un moment dat cai verzi pe pereți în îndepărtata Indie, sperând că va ajunge și el la Euro direct din tricoul lui Pune City, Tănase și-a creat un context ajutător pentru a merge în Hexagon. Desigur, Sivasspor nu este Galatasaray sau Fenerbahce, însă pare a fi echipa potrivită în acest moment pentru fostul stelist. Aceasta ocupă în momentul de față locul 15 în Super Lig, primul deasupra zonei retrogradării, astfel că are pentru ce lupta în partea a doua a sezonului. De asemenea, este clar că apelând la serviciile sale, Sivasspor vrea să-i ofere lui Tănase un rol important în echipă și se așteaptă mai mult ca sigur ca el să fie jucătorul care face diferența pe teren. În aceste condiții, fotbalistul român va putea să iasă în evidență, și cum presa din Turcia este dornică de a fabrica noi eroi, nu este exclus ca și Tănase să fie unul dintre ei în perioada următoare.

 

Avem echipă bună, dar important este să ne salvăm de la retrogradare. Mi-a mers bine la primul joc, m-am simțit bine și nu m-am sufocat”, a mai spus Tănase pentru gsp.ro, la finalul amicalului cu Borussia Monchengladbach.

 

Așadar, ce avea de spus a spus, mai rămâne ca jucătorul apreciat cândva de fostul boss al lui Juventus, Luciano Moggi, să demonstreze pe teren că poate fi o soluție la națională. Este important ca Iordănescu să aibă de unde alege în această perioadă, astfel încât Tricolorii să facă în Franța mai mult decât „o figură frumoasă”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI