Bebeluş mort la naştere la Maternitatea Sf. Spiridon din Călineşti. Mama o acuză pe doctoriţa Drăgoi de malpraxis

Încă un bebeluş a murit la naştere la Maternitatea Sf. Spiridon din Călineşti. Medicul acuzat, Georgeta Drăgoi, a mai fost implicat în două cazuri de malpraxis. O tânără din localitate, Alina Anghel, spune că doctoriţa care a asistat-o la naştere este vinovată de moartea bebeluşului ei, acuzând-o de neglijenţă şi de moartea copilului. Doctoriţa Drăgoi se consideră însă nevinovată şi spune că a procedat conform protocoalelor medicale.

Familia, care mai are acasă patru copii, susţine că medicul a refuzat să o consulte pe gravidă şi să-i facă o ecografie acum patru zile, deşi femeia avea dureri, pe motiv că nu are asigurare medicală şi nici nu e luată în evidenţă la medicul de familie, ca urmare nu are bilet de trimitere. După episodul de la începutul săptămânii, femeia s-a întors acasă dar joi a chemat ambulanţa pentru că avea dureri de naştere. Ea susţine că pruncul său s-a născut mort din cauza medicului Georgeta Drăgoi şi că, în momentul când a ajuns la spital, copilul mişca în pântec. „Am simţit şi în salvare şi aici, când am venit, am simţit că mişca”・ a declarat femeia. Şi tatăl a spus că medicul i-a transmis că pruncul era mort de 24 de ore, însă spune că nu crede acest lucru, întrucât acesta a mişcat în burta mamei până înainte de a se naşte.

Medicul acuzat susţine încă că, în momentul în care a ajuns femeia la spital, copilul era mort şi că mama a mers ultima dată la un control în urmă cu aproximativ trei luni. Conducerea spitalului spune că femeia nu prezenta nicio urgenţă. Aşa că, fără asigurare nu avea cum s-o consulte.

Georgeta Dragoi a mai fost acuzată de două ori de malpraxis. Într-unul din cazuri a şi fost condamnată la un an închisoare cu suspendare. Acum patru ani, o femeie a adus pe lume un copil mort. Necropsia a stabilit că a murit din cauza traumatismelor provocate în timpul naşterii. Colegiul Medicilor Argeş a stabilit că Georgeta Dragoi se face vinovată de moartea bebeluşului. Iar în 2007 a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală gravă din culpă după ce a lăsat două pansamente în burta unei paciente.

Deşi a fost găsită vinovată de fiecare dată, legea îi permite însă acestui medic să profeseze în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here