Tânăr din Argeș, prins la furat de ziua lui. Concubina îl ajuta. Polițiștii Secției de Politie Rurală Tigveni au depistat în flagrant delict un bărbat de 29 de ani din Sălătrucu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt. Gheorghe, căci așa se numește hoțul, ar fi încercat să fure de la o femeie de peste 70 de ani din Tigveni, culmea chiar de Sfântul Gheorghe (23 aprilie). Din fericire pentru bătrână, hoțul a fost observat de vecini când sărea gardul și au anunțat polițiștii. Bărbatul a fost depistat la scurt timp după ce a părăsit locuința în cauză, fără a sustrage bunuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, Florin Popa, bărbatul nu este la primul furt. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că tânărul din Sălătrucu ar mai fi sustras în ziua de 28 martie suma de 7.500 de lei și un telefon mobil, din locuința unor persoane vârstnice de pe raza localității Tigveni, iar în cursul lunii octombrie 2018, ar fi sustras bunuri în valoare de peste 1.000 de lei de la alte două locuințe ale unor persoane vârstnice de pe raza aceleiași localități, în împrejurări similare. Se pare că bărbatul era ajutat și de concubina sa, în vârstă de 20 de ani, cu care are un copil de un an.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments