Sute de persoane infectate cu COVID! Sunt cazuri și în Argeș

Potrivit Ministerului Sănătății, în România au fost înregistrate în ultimele 434 de noi infectări cu SARS CoV 2. O persoană a murit. În momentul de față: 615 persoane sunt internate în secții, din care 39 sunt copii; 87 de persoane sunt internate în ATI. Din cele 87 de persoane internate în ATI, 80 (91.95%) sunt persoane nevaccinate (care nu au un certificat care să ateste vaccinarea).

În Argeș au fost înregistrate 3 cazuri noi, iar de la începutul pandemiei 74.130 de persoane au fost infectate cu COVID-19.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

”Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, transmite Ministerul Sănătății.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani. Pacientul care a decedat avea comorbidități și nu era vaccinat. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.843 teste RT-PCR ( 2.626 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.217 la cerere) și 13.235 teste rapide antigenice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here